Yahudi yerleşimciler yakında kaldırılacak

Güncelleme Tarihi:

Yahudi yerleşimciler yakında kaldırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 14:10

İstail Başbakanı, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere Bush'un ziyaretinden sonra müdahale yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

İsrail Başbakan Yardımcısı Haim Ramon, İsrail-Filistin arasındaki görüşmelerde kilit konulardan birini oluşturan Batı Şeria'daki yasadışı Yahudi yerleşimlerine müdahalelerin, muhtemelen ABD Başkanı George Bush'un bölgeyi ziyaretinden sonra başlayacağını söyledi.

Ramon, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Umuyorum ki, yakın gelecekte ve ABD Başkanı Bush'un ziyareti sonrasında, bu yerleşimleri kaldırmak için gerçek adımlar atılacaktır" diye konuştu.

Hangi yerleşimlerin kaldırılacağı konusunda ayrıntı vermeyen Ramon, müdahalelerin, İsrail'in Batı Şeria'daki duvarları dışında kalan yerleşimlerin üzerinde yoğunlaşacağını belirtti ve "Çitlerin doğusunda kalan yasadışı yerleşimler listede olacak" dedi.

ABD İsrail'e, Batı Şeria'daki yasadışı yerleşimleri kaldırması için baskı yapıyor. ABD Başkanı George Bush da son açıklamasında, yerleşimlerin genişlemesinin, yeniden başlayan barış görüşmelerinin önünde engel olduğunu belirtmiş ve İsrail'i, yerleşimcilerle yasadışı olarak oluşturulan bu yerleri kaldıracağı yolundaki taahhütlerini yerine getirmeye çağırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!