YaÄŸmur sel oldu

Güncelleme Tarihi:

YaÄŸmur sel oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 00:00

Haberin Devamı

Haziran ayında aniden bastıran sağanak yağış bir çok ilde hayatı olumsuz etkiledi. Ev ve işyerleri sular altında kalırken, yollar nehire dönüştü.

Ä°STANBUL’da dün öğleden sonra bastıran saÄŸanak yağış hayatı aksattı. Beykoz’da 1 saat süren saÄŸanak yağış sonucu mazgaldan taÅŸan sular Minik Kalpler Anaokulu’nun bahçesi ile 12 ev ve iÅŸ yerini bastı. Meteorolojinin yaÄŸmur uyarısıyla okulun tatil edilmesi olası faciayı önledi. Çubuklu Altgeçidi, su basması sonucu kapatıldı. Sahil yolu göle döndü, ulaşım aksadı. Yağış nedeniyle TEM otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikameti Aslantepe mevkiinde inÅŸaat sahasındaki toprak, yola sürüklendi. Büyükdere Caddesi’nde Sanayi Ecmel Kutay Altgeçidi’nde oluÅŸan su birikintisi sebebiyle Levent ve Maslak’ta uzun araç kuyrukları oluÅŸtu. Kağıthane, ÅžiÅŸli ve Sarıyer’de bazı binaların giriÅŸ ve bodrum katlarındaki ev ve iş  yerlerinde su baskını meydana geldi. AyazaÄŸa 162. sokaktaki 40 numaralı eve yıldırım düştü. Olay sırasında 5 aylık Nisa Çiftçi ile birlikte annesine giden AyÅŸe Çiftçi, ÅŸans eseri kurtuldu. AyazaÄŸa’daki ÇarÅŸamba Pazarı da, aniden bastıran dolu yağışına teslim oldu.Â

Edirne 5 dakikada felç

Edirne’de saat 17.00’de başlayan ve 5 dakika süren sağanak yağmur sonucu rögarların tıkanmasıyla sokaklar nehre döndü. Yağmura hazırlıksız yakalananlar bina altlarına ve duraklara sığındı. Manisa’nın Salihli İlçesinde bir saat süren yağış sonucu 250’ye yakın ev ve iş yerini su basarken İzmir de önceki gece 72 yıllık Haziran ayı ortalamasının yaklaşık 5 katı yağış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!