Yağmur rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Yağmur rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da dün gece sağanak şeklinde başlayan yağmurun ardından, Beyoğlu Tünel'de tıkanan kanalizasyon taştı. Evlerini kanalizasyon suyu basanlar, İSKİ'den yardım istediklerini ancak telefona çıkanların ‘‘Can tehlikesi yoksa gelemeyiz’’ dediklerini ileri sürdü.

Yardım etmiyorlar

Önceki gece 23.30'da başlayan ve 2,5 saat süren yağmur Tünel Kumbaracı Yokuşu'ndaki kanalizasyonların tıkanmasına neden oldu. Pis atıkların da karıştığı yağmur suları Camcı Fevzi Sokak No 15'deki 4 katlı binanın zemin katına doğru aktı. Kısa bir süre sonra 41 yaşındaki Abidin Keskin ile 27 yaşındaki Ali Demirli'nin sahibi oldukları evleri su bastı. Çaresiz kalınca İSKİ'yi arayarak yardım isteyen iki komşu telefona çıkan kişinin ‘‘Can tehlikesi olmadığı sürece gelemeyiz’’ cevabıyla karşılaştıklarını ileri sürdü.

Polislerin de çabalarına rağmen İSKİ'den kimsenin gelmediğini belirten berber Abidin Keskin evini 3'üncü kez kanalizasyon suyunun bastığını söyledi. Bir önceki baskından sonra tüm eşyalarını yenileyen Keskin ‘‘Su faturasını 1 gün geçiktirince hemen tepemize biniyorlar. Böyle zor durumlarda ise yardım etmiyorlar. Bu rezaletten başka birşey değil. Çoluk çocuk açıkta kaldık.’’ dedi.

Topkapı'da bir maatbaada çalışan Ali Demirli'nin evindeki sahne ise kelimenin tam anlamıyla içler acısıydı. Demirli'nin 4 yaşındaki zihinsel özürlü oğlu Halil, evlerini basan kanalizasyon ve yağmur suyunda habersiz uyudu. Her iki aile İSKİ'nin yardıma gelmeyeceğini anlayınca evlerinideki suyu komşularını da yardımıyla boşaltmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!