Yağmur kábusu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur kábusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2002 02:05

İstanbul'da dün bölge bölge bastıran sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve işyerini sular bastı, dereler taştı, çok sayıda araç mahsur kaldı. Bağcılar, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Küçükçekmece'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle İSKİ'ye 793 su baskını ihbarı yapıldı.

İhbarları değerlendirmek üzere görevlendirilen 172 ekip, 2 iş makinesi, 20 vidanjör ve kanal açmakta kullanılan kuka adlı 33 araçla çalışmalarına halen devam ediyor. Taşan Ayamama Deresi O-1 Otoyolu bağlantı yolunu sular altında bırakırken Kocasinan Merkez Mahallesi'ndeki Tavukçudere de taştı. Basın Ekspres Yolu başta olmak üzere bazı yollarda çok sayıda araç oluşan su birikintilerinde mahsur kaldı. Bu araçlarda bulunan vatandaşlar, olay yerine ulaşan itfaiye ve polis ekiplerince kurtarıldı.

ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Yolun trafiğe kapanması üzerine uzun araç kuyrukları oluştu. Üsküdar ve Ümraniye ilçelerinin, Çamlıca'ya yakın bölgesinde kalan Ferah, Bulgurlu ve Yavuztürk mahallelerini de etkileyen sağanak yağmur, 20'ye yakın ev ve işyerinin alt katlarının suyla dolmasına neden oldu. Yollarda, logarların taşması yüzünden su birikintileri oluşurken, bazı ana caddelerde yağmur sularıtrafik sıkışıklığına neden oldu. Yağmur nedeniyle Kurbağalıdere'nin Örnek Mahallesi mevkiinde taşan sular sokakları bastı. Seviyesi yükselen Küçüksu Deresi ve Kurbağalıdere'de önlem alınırken yağmurun kısa süre sonra durması dere yakınında oturanların rahat bir nefes almasını sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!