Yağışlı hava geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yağışlı hava geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 11:59

Kar ve soğuk hava Doğu'da etkisini sürdürmeye devam ederken, yarın Marmara'ya yağışlı hava geliyor. Yağışlı hava hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœKN HAVA TAHMÄ°NÄ°

YURTTAN KIŞ MANZARALARI 

SİVAS -25'İ GÖRDÜ

SÄ°VAS’ta hafta başından beri etkili olan aşırığı soÄŸuklar, buzdan kent görüntüsü oluÅŸturdu. Hava sıcaklığının bu sabaha karşı sıfırın altında 25 dereceyi bulduÄŸu kentte, Kızılırmak’ın büyük bölümü buz tuttu. Kentteki göletler de tamamen donarken, çatılarda metrelik buz sarkıtları oluÅŸtu.    Â

Kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hafta başından itibaren hava sıcaklığı giderek düştü. Kentte bu sabaha karşı hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın etkisiyle Türkiye’nin en uzun nehri olan ve Sivas’ta doğup Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ın büyük bölümü de buzlandı. Etkili soğuk nedeni ile Karşıyaka Mahallesi yakınlarında bulunan Serpincik Göleti de tamamen dondu. Göl bir buz pistine dönüşürken, üzerinde de kar birikintisi oluştu.

Kent içerisinde de etkili olan soğuk hava nedeni ile vatandaşlar sabah saatlerinde dışarda bekleyen araçlarını çalıştırmakta zorluk çekti. Binaların çatılarında ise boyları 1.5 metreye ulaşan buz sarkıtları oluştu. Kent içindeki bazı elektronik göstergeler de soğuktan etkilenerek çalışmadı. Meteoroloji verilerine göre soğuk hava dalgasının önümüzdeki haftaya kadar etkisini devam ettireceği öğrenildi.

KIZILIRMAK BUZ TUTTU

Sivas'ta soğuk havanın etkisiyle Kızılırmak  Nehri'nin bazı kısımları buz tuttu.

Gece saatlerinde hava sıcaklığın sıfırın altında 17  dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın  bazı kısımları buzla kaplandı.

Özellikle akıntının az olduğu bölümler tamamen, akıntının yoğun olduğu  bölümler ise kısmen buz tuttu. Tarihi Eğri Köprü'nün üst bölümünde ırmağın  tamamen buzla kaplandığı görüldü. Yüzeyi buz tutan ırmakta yürümek de mümkün hale  geldi.

Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı'ndaki şelalenin de buz tuttuğu görüldü.  Uzun buz sarkıtlarından oluşan şelale, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Soğuk havanın etkisiyle bazı göllerin de buz tuttuğu görüldü.

BARAJDAKİ ÖRDEKLER
         
Şarkışla ilçesindeki Yapıaltın, Maksutlu ve Şarkışla barajları da soğuk  havanın etkisiyle buz tuttu.
Şarkışla Barajı'ndaki ördekler, barajın buz tutmayan küçük bir yüzeyinde  toplanarak yiyecek bulmaya çalıştı.
Şarkışla Barajı'nı ziyaret eden Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel  Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden bir grup, gördükleri manzara karşısında  şaşkınlıklarını gizleyemedi.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!