Yabancı dil sınavı için son tarih 20 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Yabancı dil sınavı için son tarih 20 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2001 00:00


Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların, yarından itibaren 20 Nisan Cuma gününe kadar 15 milyon lira başvuru ücretini yatırmaları gerekiyor.

2001-Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) başvurmak isteyen adayların sadece, sınav ücretini yatırması yeterli olacak. YDS'ye başvurmak isteyen adayların, 2001-Öğrenci Seçme Sınavı'na başvurmuş olması gerekiyor.

Adaylar, 2001-YDS ücretini, Türkiye İş Bankası şubelerinden herhangi birine yatırabilecekler. Adaylar, parayı yatırmak için bankadaki görevliye ÖSYM numaralarını bildirecekler ve yatırdıkları ücretin karşılığında dekont alacaklar. Adayların, söz konusu dekontu saklamaları gerekiyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2001 YDS'ye girecek adaylara, gelecek ay içinde sınava giriş ve kimlik belgelerini postayla gönderecek. Sınav ücretini yatırmayan adaylar, sınava giremeyecek.

2001-YDS, ÖSS'den bir hafta sonra 24 Haziran 2001 tarihinde devletüniversitesi rektörlüklerinin bulunduğu 40 merkez ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları adaylara 2001-ÖSS sınav sonuç belgesiyle duyurulacak. (Ankara/aa)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!