Ya bana çıkarsa!..

Güncelleme Tarihi:

Ya bana çıkarsa..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

İki haftadır, büyük küçük, zengin fakir, köylüsü şehirlisi, sayısal Loto'yla yatıp kalkıyoruz. Herkes, devreden Sayısal Loto'yu konuşuyor ve kazanma hayalleri kuruyor. 2 trilyonluk ikramiyeyi sinema ve sahne dünyasının ünlü isimleriyle konuştuk. ‘‘Loto'yu kazanırsanız, ne yaparsınız?’’ sorusuna ünlüler, şu cevapları verdiler:

Harika Avcı: Eğitime katkı

Bu para çok fazla. İlk olarak muhtaç olan kişilere yardım etmek isterim. O insanlarla bu paranın bir kısmını paylaşırım. Ayrıca sekiz yıllık zorunlu eğitim kampanyası için yardımda bulunurum. Bana kalacak olan diğer parayla ailemin yanı sıra, sevdiğim insanla birlikte Hawaii'ye gidip mutlu günler yaşarım.

İbrahim Tatlıses: Hastane açardım

Bu para bana çıkarsa yeni yatırımlar yaparak insanlara daha fazla iş sahası açırım. İnsanlara iş imkanı vermek ve onlara hizmet etmekten büyük keyif alıyorum. Yardıma muhtaç insanlara yardım ediyorum, bu para ile daha fazla insana yardım ederdim. Ayrıca eğitim ve sağlıkla ilgili çalışmalar yapardım. Hastanelere ve 8 yıllık eğitim için bağışlarda bulunundum. Özel bir hastane yapmak için proje hazırlıyorum. Bu para ile o hastaneyi hemen açarım.

Hülya Avşar: Derneklere yardım

Aslında hiç düşünmedim. Çok hayal ettiğim bir şey yok. Öyle tekne merakım falan da yok. Yaşamımda çok fazla değişiklik olmazdı. Her zaman yaptığım gibi bazı yardım kuruluşlarına, ama bu kez daha rakamsal olarak daha fazla yardımda bulunurdum. Geleceğiyle ilgili soru işareti olan insanlara yardım ederdim. Bu kadar para rahatsız ederdi herhalde.

Perran Kutman: Aklımı kaybetmem

Para beni çok ilgilendirmiyor, bana çıkarsa aklımı zayi etmem. Ama çevreme yapabileceğim çok şey var. Mesela Bursa'dan arabaları taşıyan tırlar gelir. Onlardan bir tanesinin yolunu çevirip arabası olmayan arkadaşlara vermek isterim. Bir kişiye çıkmak yerine paylaşılırsa, bence daha iyi olur. Kendim için bir şey düşünmedim. Çok şükür kendim için istediğim her şeyi yaptım. Bir de sanatçı arkadaşlarım için çok güzel bloklar yapıp hepimizin bir arada yaşamasını sağlamak isterim.

Türkan Şoray: Çocuklara yardım ederim

Bana böyle büyük bir para çıksa, ilk olarak yönetim kurulu üyesi olduğum çocuk derneklerine istedikleri kadar para yardımı yapmak isterim. İkincisi benim adımı taşıyan ilköğretim okulunun lise ve üniversitesini açmak isterim. Yani benim katkım sağlık ve eğitim alanında olur. Kendim için ise, hayalimdeki o muhteşem bütçeli filmi hiç düşünmeden çekerim.

Vatandaşın hayalleri

Hasan Demirkul

(Hakim, 50 yaşında) Öncelikle ailemin geleceğini garantiye alırım. Kolejde okuyan kızımın en ileri derecede tahsil yapmasını sağlarım. İyi bir ev, otomobil alırım, çevremdeki düşkün insanlara yardım ederim. En önemlisi bu paranın 1 trilyonunu PKK ile mücadelede sakatlanan ve şehit olan aileler için kurulan vakfa bağışlarım.

Neşe Sayan

(Sigortacı, 20 yaşında) Kendime çok büyük bir şirket kurarım. Düşkün insanlara yardım ederim. Kendime ait bir ev ve otomobil alırım. Türkiye'yi il il, ilçe ilçe, köy köy gezerim. En büyük hayalim Türkiye'yi tanımak. Daha sonra da tabii ki dünya turuna çıkardım. Bol bol tatil yapardım. Oxford Üniversitesi'nin herhangi bir bölümünde eğitim yapardım.

Leyla Bahar

(İş kadını, 35 yaşında) 2 trilyonun bana çıkmasını istemem. İnsanın taşıyabileceği rakam değil. Dünyamızı allak bullak eder. Bu paranın 1 kişeye çıkması yerine 10-20 kişiye bölüştürülmesi daha sağlıklı olur. Ben şahsen 2 trilyon lira istemem, ama 100 milyar 200 milyar lira çıksa kendime göre bazı planlarım var, onları uygularım.

M.İlker Altun

(Üniversite öğrencisi, 20 yaşında) Aldığım paranın çok büyük bir bölümünü Milli Eğitim'e bağışlarım. Çünkü Türkiye'nin gelişmesini istiyorum. Bu da ancak eğitimle olur. Bu ülke bizim ülkemiz, insanları da bizim. Kendime de ev, otomobil alıp iyi bir iş kurarım. Akrabalarımdan da yardıma muhtaç olanlara destek çıkarım.

İslam Demir

(Memur, 33 yaşında) Lösemeli çocuklar başta olmak üzere Türkiye'deki yardıma muhtaç çocuklara bağışlarım. Kendime Yeşilköy'de güzel bir daire ve son model Mercedes alırım. Çevremdeki insanlara dağıtırım. Alışveriş yaparım. Bol bol tatil yapıp dinlenirim. Yabancı ülkelere gidip oraları gezerim. Kendime bir fabrika kurarım.

Veysel Koç

(Taksi şoförü, 42 taksici) Öncelikle kendime bir iş kurarım. Ailemin geleceğini garanti altına alırım. Taksici arkadaşlara yardım eder onlar için bir vakıf kurarım. Yardıma muhtaç oldukları zaman kendilerine bir el uzansın diye.

D.Demet Gülşen

(öğrenci, 18 yaşında) Öncelikle bol bol alışveriş yaparım. Çünkü hayatta en sevdiğim şey alışveriştir. Kendime ait süper lüks daire, otomobil, yat ve güzel bir yazlık alırım. Daha sonra yatla dünya turuna çıkarım. Bütün ülkeleri gezerim. Bol bol tatil yaparım. Bu kadar param olduktan sonra artık çalışmam. Büyük bir kısmını bankaya koyarım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!