World Cyber Games Türkiye finalleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

World Cyber Games Türkiye finalleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2005 10:37

Samsung Electronics'in sponsorluğundaki World Cyber Games 2005'in Türkiye finalleri 7 - 8 - 9 Ekim 2005 tarihleri arasında Taksim'deki Elite Otel'de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Dünyadaki bilgisayar oyunu tutkunlarını bir araya getiren World Cyber Games'in (WCG) Türkiye elemelerinde başarılı olanlar 7-8-9 Ekim tarihlerinde İstanbul Elite Hotel'de gerçekleştirilecek büyük finalde Türkiye milli takımına seçilmek için yarışacak. Samsung Electronics'in sponsorluğunda, Siberlig'in organizasyonuyla yapılacak Türkiye finalinde toplam 21.500 YTL para ödülü bulunuyor.

Samsung Türkiye IT & CE Ürünleri Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Kestep, WCG'nin her yıl artan bir katılıma ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, "Samsung Electronics olarak bilgisayar oyunlarının olimpiyatları olarak nitelediğimiz bu organizasyona büyük önem veriyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde de yoğun katılıma sahip olan WCG, Türk oyun severlerin ülkemizi temsil edebilecekleri bir platform olarak yer alıyor. Türkiye finallerinden çıkacak takımın ülkemizi Singapur'daki dünya finallerinde başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 15 ilde yapılan WCG 2005'in Türkiye elemeleri; Ağustos ve Eylül aylarında belirlenen İnternet cafelerde gerçekleşti. WCG 2005 Türkiye Finalleri heyecanına katılanlar dünyanın en popüler bilgisayar oyunları; Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter Strike: Source, ve FIFA 2005'de mücadele edecek. Oyunlarda başarılı olan 5 Counter-Strike, 1 Fifa 2005 ve 1 Warcraft III oyuncusu Singapur'da gerçekleştirilecek finallerde ülkemizi temsil edecek.

Dünya finali Singapur'da

2000 yılından bu yana doğum yeri olan Güney Kore'de yapılan bilgisayar oyunları olimpiyatı World Cyber Games, artık her yıl farklı bir ülkede düzenleniyor. İstanbul'daki Türkiye finallerinde dereceye girenler WCG 2005 dünya finalinin yapılacağı Singapur'a gidecekler.

World Cyber Games adıyla ilk kez 2001 yılında Samsung'un sponsorluğunda düzenlenen bilgisayar oyunları olimpiyatı, dijital eğlence kültürünü tüm dünyaya yayan en büyük global etkinlik niteliği taşıyor.

Her yıl dünyadaki "Gamer"ları bir araya getiren WCG'in 2004 yılındaki büyük finaline 70 ülkeden 800 kişi katılmıştı. WCG ile ilgili detaylı bilgiye
www.worldcybergames.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!