Wall Street karşıtlarına “kampları terk edin” mesajı

Güncelleme Tarihi:

Wall Street karşıtlarına “kampları terk edin” mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 12:42

ABD'de eylül ortasında New York'ta doğan "Occupy" (İşgal) hareketinin ardından ülkedeki birçok eyalette kurulan çadır kamplarda hafta içinde dört kişinin ölmesinin ardından yetkililer Wall Street karşıtı eylemcilerden kampları boşaltmalarını istediler.

Haberin Devamı

Son olarak California eyaletinin batısındaki Oakland'daki kampta bir kişinin silahla öldürülmesinden sonra Oakland Belediye Başkanı Jean Quan ve emniyet teşkilatı, eylemcilerden kampları "gönüllü" boşaltmaları çağrısında bulundu. Polis, aksi takdirde sert müdahalede bulunacakları uyarısı yaptı. Ölen kişinin kamp mensubu olmadığı belirtildi.

 

JOAN BAEZ PROTESTOCULARA ŞARKI SÖYLEDİ / FOTO GALERİ

 

ABD'nin kuzeydoğusundaki üniversite kenti Vermont'taki "OccupyBurlington" kampında da önceki gün 35 yaşında bir erkeğin yine ateşli silahlahayatını kaybetmesinin ardından polis, kampın kapatılmasını istedi.

 

Haberin Devamı

Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde, bir kamp mensubunun çadırında karbon monoksit zehirlenmesinden ve güneybatıdaki Louisiana eyaletinde bir başkasının çadırında ölü bulunmasının ardından polis kampların boşaltılması uyarısı yaptı.

 

Kuzeybatıdaki Oregon eyaletinin Portland kentindeki kampta ise şimdiye kadar kimse ölmemesine ve herhangi bir olay çıkmamasına karşın belediye başkanı,kamp tahliye edilmezse polisin müdahale edeceğini bildirdi.

 

70'LİK BAEZ YİNE SAHNEDE

Bu arada, hareketin doğduğu New York'ta, ünlü şarkıcılar David Crosby ve Graham Nash'in üç gün önce göstericilere şarkı söylemesinin ardından dün de Joan Baez bir konser verdi.

 

Gaziler Günü dolayısıyla dün bir yürüyüşün organize edildiği New York'un Foley meydanında yaklaşık 500 kişinin izlediği konserde 70 yaşındaki Joan Baez'in şarkılarına, federal mahkeme binası önünde toplanan göstericiler coşkulu birşekilde eşlik ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!