Volvo, Nissan Diesel'in tümünü almak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Volvo, Nissan Dieselin tümünü almak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 11:36

Volvo, 80’inci yıldönümü öncesinde Nissan Diesel’in tümünü satın alma niyetinde olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Volvo tarafından yapılan yazılı açıklamada, Volvo’nun 80’inci yıl jübilesinden önce Nissan Diesel’in tümünü satın alma niyetinde olduğu bildirildi.

133‘den fazla ülkede varlık gösteren Volvo ile hiçbir kamyon üreticisinin rekabet edebilecek durumda olmadığı kaydedilen açıklamada, “Renault ve Mack şirketlerini satın almanın altında yatan amaç, var olan çevresel yönetmeliklere ve gittikçe daha da çetinleşen verimlilik isteklerine uygun, daha verimli kamyonlar üretmek için ölçek ekonomileri yaratmaktı” denildi.

2006 yılında dünya çapında toplam 105 bin adet Volvo kamyon satış

gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, dünyanın en büyük kamyon, otobüs, inşaat makinesi, deniz ve endüstri uygulamaları için tahrik üniteleri, uçaklar ve uçak motorları için parça ve servis üreticilerinden birinin Volvo Group üyesi olduğu vurgulandı.

2008’DE TÜM FABRİKALAR KARBONDİOKSİTSİZ ÜRETİM YAPACAK

Volvo’nun temel değerlerinin kalite, güvenlik ve çevreye verilen önem olduğunun altı çizilirken, Volvo Grub’un kalıcı gelişmeyi sağlamak amacıyla, alternatif yakıt ve sürüş sistemlerinin geliştirilmesine önemli miktarda yatırım yaptığına dikkat çekildi. Açıklamada, piyasaya sürülen yeni motor modellerinde yakıt tüketimini azaltan ve emisyonu kesen gittikçe daha rafine bir teknoloji kullanıldığı ifade edilirken, Volvo Kamyon üretim tesislerinin karbondioksitten tamamen arındırıldığı kaydedildi. Açıklamada, tüm üretimin karbondioksitsiz hale getirilmesi hedeflendiği belirtilirken, büyük fabrikaların bu hedefe 2008 yılından önce ulaşmalarının amaçlandığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!