Volkan Konak ile mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Volkan Konak ile mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2009 00:00

2006 yılında kurulan ve ilk mezunlarını geçen yıl veren Kastamonu Üniversitesi 11 Haziran 2009 Perşembe günü ünlü sanatçı Volkan Konak ile ikinci mezuniyet coşkusunu yaşayacak.

Haberin Devamı

Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Kastamonu Meslek Yüksekokulu, Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu ve İnebolu Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet törenin ardından Volkan Konak’ın şarkıları ile coşacak.

İkinci mezunlarını vermenin heyecanını yaşayan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, “Eğitim, birey olma yolundaki insanı bilgiyle yoğurarak geleceğe hazırlarken; insanlığa saygı ve ülkeye sevgi, topluma sorumluluk benzeri pek çok olguyu kişiye kazandırma amacı güder. Örgün eğitimin son aşaması olan üniversitesininse “Bilim merkezi olmak, elde ettiği bilimsel verileri toplum yararına kullanmak ve yaygınlaştırmak, ülke yönetiminde bilimsel anlayışı etkin kılmak” gibi görevleri vardır. Atatürk aydınlanmasını, en önemli ve ödünsüz ilkesi sayan Kastamonu Üniversitesi; yetersiz ödenekler, kıt olanaklar gerekçesine sığınmadan, var olan koşulları zorlayarak, toplumsal etkileşimi sonuna dek kullanarak; güçlüklerin üstesinden geleceğine inanmış, toplumsal dayanışma, akılcı ve bilimsel çalışmayla bilim üretme yarışındaki yerini almıştır. Öğrencilerimizi; eğitim ve öğretim gördüğü alanda bilgili ve donanımlı, toplumsal ve evrensel değerlere yürekten bağlı, kültürel ve sanatsal birikimlere ilgili ve duyarlı, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirmeye özen gösteriyoruz.” diyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!