Vogue, Çağlayan’ı seÇti

Güncelleme Tarihi:

Vogue, Çağlayan’ı seÇti
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vogue Dergisi’nin Nisan sayısında, en başarıyı modacılar ve ekiplerine yer verildi. Derginin ‘Rüya takım’ başlığıyla sunduğu araştırmanın ilk sırasında, Hüseyin Çağlayan ve 17 kişilik yaratıcı ekibi vardı...

Vogue Dergisi, Hüseyin Çağlayan'ın, İngiltere'nin Sadler's Wells Tiyatrosu'ndaki ilkbahar-yaz defilesini ve 17 kişilik ekibiyle yaptığı çalışmayı sayfalarına aktardı. Geçen yıl İngiltere'de ‘‘Yılın Modacısı'' seçilen Çağlayan, son defilesiyle de moda dünyasındaki ününü iyice pekiştirdi. Vogue Dergisi’nde yer alan Çağlayan defilesi ile ilgili bölüm ise, aşağıdaki gibiydi:

‘Sahne şöyle: Bembeyaz bir yuvarlak zemin ve ortada bir piyanist. İlk çıkan, turuncu ve omuzu dökülen bir elbiseyle ve balon etekle Erin O'Connor. Audrey Marnay turuncu ve kırmızı tonlarında, katmerli ve çan biçimli bir elbiseyle geliyor. Onu izleyen Devon Aoki'de ise şifon ve transparan karışımı bir elbise var ve kenarları da fırfırlı. En çok ilgi çeken ise, yine uzaktan kumandayla içindeki tülleri açığa çıkaran bir elbise giyen Erica Wall.

Ama bu başarılı defile bile kendi kendini organize etmiyor. Çağlayan’ın birlikte görüntülendiği 17 kişilik ekibi, çalışmanın her anında onun yanında. Hatta bazen ünlü modacı tasarımların son halini sadece defile esnasında görebiliyor. Her defileden altı ay kadar önce, Hüseyin Çağlayan fikirlerini tasarımcısı Chris Laszlo'ya açıklıyor. Ardından show yönetmeni Alex de Betak çağrılıp, Çağlayan'ın defile hakkındaki fikirlerini tartışıyor ve sorunlara cevap üretiyor. Tabii ki Çağlayan'ın ekibi ‘‘Seren Productions''ın da yardımıyla... Stilist Jane How, defile öncesi son bir bakış için bütün giysileri biraraya toplayıp Çağlayan'a gösteriyor. Son rütuşlar, makyaj artisti Pat McGrath tarafından yapılıyor ve kuaför Eugene Souleiman tarafından tamamlanıyor.’ İşte Vogue Dergisi tarafından okuyuculara aktarılan Çağlayan defilesi ve öncesi. Buna, ekip işinin ve başarının mükemmel bir örneği de denilebilir...

Üst sIra, soldan saĞa: Makinist Christine Dunkley, show yaratıcısı Stuart Roberts, kumaş tasarımcısı Charlie Hunter, ayakkabı tasarımcısı Adele Clark, show yönetmeni Alex de Betak. Orta sIra, soldan saĞa: Makinist Dorte Bremer, dizayn asistanı Alice Goldie, TSE New York dizayn asistanı Andrea Rado, Hüseyin Çağlayan, baş kumaş tasarımcısı Cass Dicker, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Annika McVeigh, stilist Jane How. Alt sIra, soldan saĞa: Kuaför Eugene Souleiman, tasarımcı Chris Laszlo, kumaş tasarımcısı Izumi Harada-Laszlo ve bebeği Mia, üretim ve stüdyo menejeri Milly Patrzalek, genel yardımcı Andreas Kokkino.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!