Virüs uzmanı kaçırıldı mı

Güncelleme Tarihi:

Virüs uzmanı kaçırıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 01:50

Biyolojik saldırı gerginliği yaşanan ABD'nin bir numaralı "Ebola uzmanı" Don Wiley, iki hafta önce esrarengiz bir şekilde kayboldu.

Arabası bulundu

Harvard Üniversitesi'nin biyo-kimya ve biyo-fizik konusunda uzmanlarından olan Prof. Don Wiley, en son 15 Kasım tarihinde Tennessee Eyaleti'nin Memphis Kenti'nde görüldü. Ulusal Bilim Akademisi üyesi olan ve bir toplantı için kentte bulunan Wiley'in ertesi gün kiralık aracı terkedilmiş bulundu.

Ebola uzmanı

Araç, Mississippi Nehri'nin üzerindeki Memphis'i Arkansas'a bağlayan Hernando De Soto Köprüsü'nde bulundu. Anahtarın aracın üzerinde olduğu ve deponun da dolu olduğu bildirildi. Şimdi polis, özellikle Ebola, AIDS, grip ve kanamalı humma konularında uzman 57 yaşındaki Wiley'in esrarengiz kayboluşunu çözmeye çalışıyor.

Şarbon'la ilgili mi?

Bu arada ABD'de 5 kişinin ölümüne yol açan şarbon saldırılarının, Wiley'in kayboluşuyla bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Çevre örgütü Greenpeace, biyolojik silah programına daha fazla kaynak aktarılması için şarbonlu mektupları yollayanlar arasında ABD'nin biyolojik silah programında çalışan üst düzey bir uzmanın bulunduğunu da öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!