Velilerin baz istasyonu eylemi sonuç verdi

Güncelleme Tarihi:

Velilerin baz istasyonu eylemi sonuç verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 17:34

Velilerin, çocuklarını okula göndermeme eylemi sonuç verdi. Okulun önündeki baz istasyonu kalkacak.

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Kızılkeçili Köyü'nde ilköğretim okulunun karşısına bir GSM şirketi tarafından yapılan baz istasyonu nedeniyle köylülerin çocuklarını okula göndermeyerek, eylem yapması sonuç verdi. Baz istasyonunun okuldan daha uzak bir yere çekileceği belirtildi.

180 öğrencisi bulunan Kızılkeçili İlköğretim Okulu'na yaklaşık 150 metre mesafedeki alana bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulduğunu farkeden veliler, zarar verebileceği düşüncesiyle bayram tatilinden sonra çocuklarını okula göndermememeye başladı.

Yaklaşık 200 veli, baz istasyonunu önünde toplanıp, kaldırılması için bir de eylem yaptı. 120 öğrencinin aynı anda okula gelmemesi, bazı günler okula gelmeyen öğrenci sayısının 160'ı bulması üzerine okul müdürü Suat Osman Fırat durumu Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, okulda velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaparak, çocuklarını okula göndermelerini istedi. Ancak, ikna edemedi.

Aradan 9 gün geçmesine rağmen velilerin çocuklarını okula göndermemeleri ve tepkilerin sürmesi üzerine, geri adım atıldı. Köy Muhtarı Osman Akçay, GSM şirketi yetkilileriyle görüşerek, baz istasyonunu okulun yakınından kaldırılmasını istedi. Muhtar Akçay'ın bu isteğine GSM şirketi olumlu yanıt vererek, okuldan daha uzak bir noktaya taşıma sözü verdi.

Veliler, baz istasyonunu kaldırılıncaya kadar. çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!