Veli Küçük nerede, eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin orada

Güncelleme Tarihi:

Veli Küçük nerede, eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin orada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2006 14:21

Danıştay'a yapılan silahlı saldırının azmettiricisi olduğu öne sürülen eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, Susurluk skandalı hükümlüsü özel harekatçı İbrahim Şahin ile ilişkisinin ortaya çıkmasından sonra, bu kez de emekli Tümgeneral Veli Küçük ile birçok yerde biraraya geldikleri belirlendi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea6a71f018fbb8f87e7294
Tekin ile Küçük, 3 Nisan 2005 tarihinde Beyoğlu’nda düzenlenen ‘Türk Ordusu’na destek’ yürüyüşünde kameralar tarafından birlikte görüntülendi. Gazeteciler, Küçük ile röportaj yaparken  arka planda bulunan Tekin kameralarda dikkat çekti.

Aynı şekilde 9 Nisan 2005'te Beyazıt Meydanı'nda Boğazlıyan kaymakamını anma töreninde çekilen fotoğrafta da Küçük ile Tekin aynı fotoğraf karesinde yer aldı.
 
Ermeni Konferansı, gazeteci Hrant Dink ve yazar Orhan Pamuk'un yargılanması gibi olaylarda suç duyurunda bulunan gösterilere katılan Türk Hukukçular Birliği Genel Başkanı Kemal Kerinçsiz de Tekin ve Küçük ile birlikte görüldü. 

Muzaffer Tekin KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan ödül almıştı.

Haberin Devamı

VELİ KÜÇÜK'ÜN BAĞLANTILARI

Danıştay'a yapılan saldırıları azmettirdiği ve planladığı ileri sürülen Muzaffer Tekin'in, Susurluk skandalın kilit isimlerinden emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile telefon görüşmesi yaptığı da belirlendi.

Muzaffer Tekin'in Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ederken, bağlantıları da Tekin'e ait telefon trafiği sorgulanarak ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

 

Yapılan araştırma sonunda, Tekin'in, Cumhuriyet ve Danıştay'a yönelik saldırılardan önce Susurluk'un kilit ismi Tuğgeneral Veli Küçük ile telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

 

ABDULLAH ÇATLI İLE SON GÖRÜŞENLERDEN BİRİ
 

Soruşturma çerçevesinde, Küçük ile Tekin'in arasındaki görüşmelerin nitelikleri araştırılırken, saldırılarla bağlantısı olup olmadığının belirlenmesine çalışılıyor. Susurluk'ta da telefon sıkıntısı Veli Küçük'ün ismi, Susurluk soruşturması sırasında da bir telefon nedeniyle gündeme gelmişti.

 

Susurluk soruşturmasını yürüten savcılık, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın telefon görüşmelerini incelerken, Veli Küçük ile görüşmesini tespit etmişti. Daha sonra Küçük'ün özel harekatçı Sami Hoştan ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile de görüşme yaptığı belirlenmişti. Küçük bu nedenle soruşturma geçirdi. Küçük açıklamalarında bu görüşmeleri "istihbarat amaçlı" olarak yaptığını açıkladı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea6a71f018fbb8f87e7296
VELİ KÜÇÜK KİMDİR?

1944'te Bilecik'te doğan Veli Küçük, 1963'te Kuleli Askeri Lisesi'nden, 1965'de Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Küçük, Susurluk kazasının meydana geldiği 3 Kasım 1996'da İzmit Jandarma Komutanı idi. Olayı soruşturan İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcısı Aykut Cengiz Engin, Abdullah Çatlı'ya ait cep telefonu görüşme dökümlerinde Küçük'ün ismine rastlayınca, Genelkurmay Başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın isteği üzerine Jandarma Genel Komutanlığı, Veli Küçük ile ilgili iddiaları araştırmak üzere üç generalden oluşan bir komisyon kurdu. Turhan Bedirhan, Cahit Balcı ve Yaşar Ilık'tan oluşan generaller heyeti, araştırma sonucunda Veli Küçük ile ilgili bir 'suç unsuruna' rastlamadı.

Haberin Devamı

Küçük araştırma heyetine verdiği ifadede, Abdullah Çatlı, Sami Hoştan ve Sedat Peker gibi isimlerle, "istihbarat temini için" konuşmalar yaptığını belirtti. Küçük, Meclis Susurluk Komisyonu'na ifade vermeyi ise reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!