Veli Küçük: "Beni fişleyenler ortaya çıktı"

Güncelleme Tarihi:

Veli Küçük: Beni fişleyenler ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 13:18

DANIŞTAY Cinayeti ve Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı davalarının da birleştirildiği Birinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Veli Küçük, kendisinin de fişlendiği ileri sürdü.

Veli Küçük, “Beni fişleyenler ortaya çıktı. Avni Doğan (AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan). Bunun Adaletten Kaçanlar Partisi'nden sorulmasını talep ediyorum. Beni niye fişledi?” dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 137. duruşması bugün görüldü. Silivri'deki duruşmada mahkeme heyeti sanıkların taleplerini aldı. Talepler bölümünde ilk olarak tutuklu sanık Muzaffer Tekin söz aldı. Kendisinin en son Karargah Evleri'ne monte edildiğini belirten Muzaffer Tekin, “Allah'tan savcılar beni Mahmut Şevket Paşa suikastinden sorumlu tutmadı. Tertip o kadar büyük ki, bana iftira atan Osman Yıldırım'a bile kızamıyorum” dedi.

BURAYI TAYİN YERİ OLARAK GÖRÜYORUM

İkinci olarak ise emekli Tuğgeneral Veli Küçük söz aldı. Vali Küçük, “24 ayı geçmiş bir şekilde tutukluluk halim devam ediyor. Kendimi tutuklu olarak kabul etmiyorum. Burayı tayin yeri olarak görüyorum. Cumhuriyeti koruma görevimi sürdürüyorum" diye konuştu. 1980 öncesi İskenderun'da görev yaptığı dönemde o bölgede faili meçhul olmadığını ifade eden Veli Küçük, “Karadeniz'de de görev yaptım. 'Veli Küçük örgütün Karadeniz'e girmesine neden oldu' dediler. Benim dönemimde PKK Terör Örgütü Karedeniz'e girmedi, giremez” diye konuştu.

BEN TERTEMİZİM

Meselenin kendisi değil Türk ordusu olduğunu iddia eden Veli Küçük sözlerine şöyle devam etti:
“Devletime en ufak yanlışım olmadı. Her şeyim araştırıldı. Hiçbir şey bulamadılar. Ben tertemizim. Mesele Veli küçük değil, Türk ordusu. Veli Küçük üzerinden Türk ordusunun üzerine gidilmek isteniyor. Benim ordum 30 sene gerilla mücadelesi vermiş bir ordu. Bu ordudan herkes korkar. Dünyanın 3. değil birinci ordusudur. Bu bölgeye hakim olmak için bu orduyu yok etmek gerekir şu anda onu yapıyorlar.”

Adının sürekli ortaya atıldığını savunan Küçük, hakkındaki bazı iddiaları ise şu şekilde cevap verdi:
“Kırıkkkale Silah Fabrikası'ndaki patlama benim talimatımla gerçekleştirilmiş. İddianamede yazıyor. Ama Yunanistan istihabaratı bunu kendisinin yaptığını kabul etti. PKK'ya silah gönderdiğim söyleniyor. Nasıl olur? Ben ömrümü PKK ile mücadeleye adamışım. Teoman Koman Paşa ile Hizbullahı kurdurmuşum. Azerbaycan ordusu için para toplamışım. Hani kalpak alacak param yoktu? Stockholm'da Azerilerin toplantısında bir fotoğrafta Alparslan Arslan’ın da olduğu söylendi. Ama fotoğraftaki kişinin Stockholm'da yaşayan bir Azeri olduğu, fotoğrafın da Azerbaycan İçişleri Bakanı’nın makinesiyle çekildiği ortaya çıktı"

JİTEM DİYE BİRŞEY YOK

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın savunmasında birçok kez “Veli Küçük ve grubu” sözünü söylediğini ve bu nedenle tahliye edildiğini iddia eden Veli Küçük, “Tuncay Özkan da JİTEM diye bir kitap yazıyormuş. Artık tahliye buradan geçiyor ya... JİTEM'in ne olduğunu devlet kurumları açıkladı. Jandarma İstihbarat Komutanlığı var ama JİTEM diye bir şey yok" dedi.
Tahliyesini talep eden Veli Küçük, “Ben neden tutuklandım açıklanmasını istiyorum. Tahliyemi istiyorum, tahliye edilmeyeceksem kuvvetli suç şüphemin ne olduğunun açıklanmasını istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!