Vekillere AKP anketi

Güncelleme Tarihi:

Vekillere AKP anketi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2004 01:44

AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İsmail Safi’nin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doktora tezi olarak hazırladığı ankette çok ilginç sorular yer alıyor. Safi’nin anketini AKP’li milletvekilleri cevaplayacak.

AKP Kurucular Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İsmail Safi, AKP milletvekillerine birbirinden ilginç soruların yer aldığı anket gönderdi. Safi, anketi Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ‘doktora tezi’ olarak kullanılmak üzere yaptığını belirtirken, yanıtların, ‘diğer kişi ve kurumlara verilmeyeceğini’ duyurdu. Safi’nin ‘Türkiye’de Muhafazakár Düşünce ve Muhafazakár Kimlik Arayışları’ konulu anketinde birbirinden ilginç sorular bulunuyor. İşte bazı örnekler:

Kendinizi dindar bir kişi olarak değerlendiriyor musunuz?

Anneniz, eşiniz ve yetişkin kızınız başörtüsü takıyor mu?

Siyasal kimlik olarak kendinizi hangisine yakın hissediyorsunuz?-Muhafazakar Demokrat-Siyasal İslam-Milli Görüş-Müslüman Demokrat- Sosyal Demokrat-Liberal Demokrat-Milliyetçi Muhafazakar-Ülkücü- Sosyalist-Kemalist,

İslam ile demokrasinin uyuşabileceğine inanıyor musunuz?

Muhafazakar demokrasi islam ülkeleri için örnek olabilir mi?

Başörtüsü kamu hizmeti görülen yerlerde serbest olmalı mı?

Zina konusunda ne düşünüyorsunuz?-Suç sayılmalı-Sadece boşanma hakkı tanınmalı-Ceza olmamalı

Doğum kontrolüne karşı mısınız?

Kürtaj konusunda ne düşünüyorsunuz?

Evlilik dışı ilişkiler konusunda ne düşünüyorsunuz?

Eşcinsel evlilik konusundaki görüşleriniz?

Türkiye AB’ye girmezse hangi ülkelerle hareket etmelidir?-Türk Cumhuriyetleri-İslam ülkeleri-ABD-Rusya

Size göre partinizde parti içi demokrasiye uyulmakta mıdır?

Dergilerden hangileri siyasi fikirlerinizin gelişiminde katkıda bulunmuştur?-Büyük Doğu-Türk Yurdu-Hisar-Dergah-Kubbealtı.

Kavram çiftlemelerinden hangisi toplum için model olmalıdır?İslamcı Muhafazakarlık-Milliyetçi Muhafazakarlık-Liberal Muhafazakarlık-Muhafazakar Demokratlık-Modern Muhafazakarlık.

Kendinizi hangi kimlikle tanımlarsınız?-Türk-Diğer Etnik Kimlik- Müslüman-Müslüman Türk-Müslüman Etnik Kimlik-Türkiyeli.

Cumhuriyet kavramının gerekliliği konusunda ne düşünüyorsunuz?-Cumhuriyet ideal yönetim biçimidir ama daha çok demokrasi içermelidir.-Cumhuriyete gerek yok, demokrasi yeterlidir.

Laiklik ve uygulamaları konusunda ne düşünüyorsunuz?-Türkiye’de laiklik uygulamaları gerekli buluyor ve destekliyorum-Laiklik gerekli ama dinsel özgürlükler de genişletilmeli-Laikliğin her türüne karşıyım.

Çikolatalar Erdoğanlar’dan

RİZE’nin Güneysu İlçesi’ndeki villasında dinlenen Başbakan Tayyip Erdoğan dün Rize’nin Gülbahar Mahallesi’nde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Vakıflar İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı. Erdoğan kendisini çiçekle karşılayan Lara adlı küçük bir kızı öpüp, bir süre sevdi. Okulun açılışına Erdoğan’le birlikte eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek de katıldı. Başbakan daha sonra derslikleri gezerek, Emine Hanım’la birlikte çocuklara çikolata dağıttı. 1-B sınıfından Eyüphan Altay adlı öğrencinin yanına giden Erdoğan, ‘Deftere kendi adımı yaz bakalım’ dedi. Ancak küçük öğrenci çok heyecanlanıp yazamadı. Başbakan da öğrenciye sarılıp kendisini teselli etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!