Vekili hakaret edince vurdum

Güncelleme Tarihi:

Vekili hakaret edince vurdum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2005 00:00

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez’i önceki akşam Ankara’da 2 kurşunla kalçasından vuran saldırgan Mehmet Tutaşı, ‘Sinemada bana hakaret etti. Korkutmak amacıyla arkasından ateş ettim’ dedi.

MİLLETVEKİLİ Süleyman Bölünmez’i yaralayan Tutaşı, jandarmada verdiği ifadede kastının öldürme amaçlı olmadığını söyledi. Bölünmez ile aile olarak seçimlerden bu yana husumet içinde olduklarını anlatan Tutaşı, ‘Sinema salonunda tesadüfen karşılaştık. Beni görünce ağıza alınmayacak hakaretler yağdırdı. Kendisini uyardım küfür etmemesini istedim ancak hakeretlerine devam etti. Bir ara elini beline götürünce tabanca çıkaracağını sanarak bende silahıma sarıldım. Korkutmak amacıyla ateş ettim’ dedi. Tutaşı, Suçüstü Savcılığı’nda ifadesi alındıktan sonra ‘tutuklanma talebiyle’ nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tutaşı, 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aşiret hegemonyasını yıktım
/images/100/0x0/55eb2b18f018fbb8f8afbf1a

ANKARA’da
sinema salonunda film izlerken silahlı saldırıya uğrayan Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, Mardin’de, aşiretlerin hegemonyasını yıktığını belirterek, ‘Bu nedenle bunların bu kadar saldırgan olması olağandır. Ben o çocuğu hapislerde çürütmeyeceğim, o çocuğun bir an evvel kurtulması için çalışacağım’ diye konuştu.

Güven Hastanesi’nde, basın toplantısı düzenleyen Bölünmez, sinemada bir gencin kendisine ‘kin ve nefretle’ baktığını gördüğünü belirtti. Bölünmez, gencin yanındaki eski Mardin Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın eşi Serpil Tutaşı’yı tanıdığını belirterek ‘Serpil’ diye seslendiğini belirterek şunları anlattı: ‘Mehmet Tutaşı ‘anneme böyle hitap edemezsin’ diyerek elini tabancasına attı. Kaçmaya çalıştım, bacağımdan vuruldum, bir de kalçamda bir sıcaklık hissettim.’

Saldırganın babası Abdülkadir Tutaşı’nın, eski arkadaşı olduğunu, seçimlerde belediye başkanlığı için DYP’den adaylığını koyduğunu anlatan Bölünmez, ‘Benden destek istedi, ben de iktidar partisinin adayının kazanmasının Mardin için daha iyi olacağını söyledim. Bunun üzerine seçim günü Tutaşı’ın yeğeni bana saldırdı’ dedi.

Aşirete dil uzatmasın dilini keserler

CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, Süleyman Bölünmez’i vuran Mehmet Tutaşı’nın öz amcasının oğlu olduğunu
/images/100/0x0/55eb2b18f018fbb8f8afbf1c
söyledi. Amca oğlunun seçimlerde Bölünmez’i desteklediğini ve iş ortağı olduklarını öne süren Duyan, ‘Daha sonra menfaat kavgasına karıştıkları için birbirlerine girdiler’ dedi. Bölünmez’in ‘Mardin’de aşiret hegemonyasını yıktım’ sözlerine tepki gösteren Duyan şunları söyledi:

‘Aşiretten söz etmek onun haddine değil. O aşiretten mecliste bir temsilci var o da benim. Aşirete dil uzatanın dilini keserler. Olayların aşiretle ilgisi yoktur. Menfaat kavgasıdır. Süleyman’ın ejdadı gelse aşireti yıkamaz.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!