Vekil ebe hemşireler için kadro talebi

Güncelleme Tarihi:

Vekil ebe hemşireler için kadro talebi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 11:39

Türk Sağlık-Sen, vekil ebe hemşirelere kadro verilmesi için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Türk Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, başvuruda personel açığı bulunan köy sağlık evi, sağlık ocağı ve belde sağlık ocaklarında istihdam edilen vekil ebelerin özlük haklarının yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

Vekil ebeler ile hemşirelerin mağduriyetlerinin etkin ve verimli hizmet sunumunu olumsuz etkilediği belirtilerek, açılan davaların kazanılmasına rağmen hala vekil ebe ve hemşirelerin izin ve döner sermayeden yararlanmaları konusunda yasal düzenleme yapılmadığı ifade edildi.

Başvuruda, Sağlık Bakanlığının istihdam gerekçeleri ile aynı paralelde istihdam edilen Diyanet İşlerindeki vekil imamların kadroya geçirileceğinin hatırlatıldığı belirtilerek, “Anayasamızın 10. maddesi ile hüküm altına alınan eşitlik kuralının tesis edilmesi için kamu hizmetlerinin asil ve sürekli hizmetleri arasında bulunan sağlık hizmetlerinin sunumunda vekil olarak istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesini arz ve talep ederiz” denildi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığında yedi yıldır sözleşmeli, dört yıldır da vekil olarak çalışanların istihdam edildiğini ifade etti.

Bu şekilde istihdam edilenlerin sayısının 90 bine yaklaştığına dikkati çeken Kahveci, Sağlık Bakanlığının bu personelin kadro taleplerini görmezden geldiğini kaydetti.

Kahveci, “Diyanette görevli vekil imamlara kadro imkanı tanıyan düzenleme Mecliste kabul edildi. Sözleşmeli öğretmenlere kadro verileceğini Milli Eğitim Bakanı ifade etti. Fakat Sağlık Bakanlığında bu konuda henüz bir adım atılmadı. Sağlık çalışanları bu devletin üvey evlatlarımı kadro hakları onlardan esirgeniyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!