Veda kongresi

Güncelleme Tarihi:

Veda kongresi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

AK Parti 4’üncü Olağan Büyük Kongresi’nde 30 bine yakın partili, Genel Başkan Tayyip Erdoğan sonrası parti yönetimi için oy kullanacak. Son kongresini gerçekleştirecek Erdoğan’ın 50 kişilik MKYK’da yüzde 15 oranında değişiklik olacağını açıklaması heyecan yarattı.

Haberin Devamı

AK Parti, Genel Başkan Tayyip Erdoğan’lı son kongresini bugün yapıyor. 30 bine yakın partilinin katılımıyla bugün Ankara Spor Salonu’nda yapılacak kongrede, 1489 delege, Erdoğan sonrası parti yönetimi için oy kullanacak. 4’üncü Olağan Büyük Kongre için Ankara Spor Salonu hazırlandı. Kürsünün üzerinde, “Büyük millet büyük güç hedef 2023” yazısı dikkat çekiyor. Salona, “Durmak yok yola devam”, “Türkiye’nin partisi Türkiye’nin lideri”, “Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk”, “Herşey Türkiye için bu ışık sönmeyecek” pankartları asıldı. Salonda televizyonlar için özel kabin ve alanlar oluşturulurken, canlı yayın araçları için yerler tahsis edildi. Kongre salonunun ortasında demir bariyerler konularak delegeler ve yabancı misafirler için özel bölüm oluşturuldu.

Haberin Devamı

Yeni MKYK heyecanı

Kongrede genel başkanın yanı sıra 50 kişilik MKYK, 11 merkez disiplin kurulu ve 3 kişilik demokrasi hakem kurulu yedek üyeleriyle birlikte seçilecek. Erdoğan’ın, “omurgayı bozmadan” MKYK’da yüzde 15 oranında değişiklik olacağını açıklaması, kongre kulislerine damgasını vurdu. 50 kişilik MKYK’daki yüzde 15’lik oran 7-8 kişiye denk gelirken, kulislerde bu sayının 10-12 olabileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın siyasi konulardaki başdanışmanı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile HAS Parti’yi kapatıp AK Parti’ye katılan Numan Kurtulmuş ile eski DP Genel Başkanı
Süleyman Soylu ve eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can’ın da MKYK’da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Kurtulmuş’un yakın ekibinden Şeref Malkoç ile Ahmet Demircan ya da Teoman Rıza Güneri’nin de listeye girebileceği belirtiliyor. Kabineden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da listede yer alması beklenirken kulislerde yeni liste için geçen isimler şunlar: “Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Çağatay Kılıç, Galip Ensarioğlu, Naci Bostancı, Mustafa Şentop, Nihat Zeybekçi, Nimet Baş, Salim Uslu ve Menderes Türel.”

Liste dışı isimler

Mevcut MKYK üyelerinden yeni listede yer almaları beklenmeyen isimler olarak da, Cemal Yılmaz Demir, Bayram Özçelik, Hasan Ali Çelik, Lokman Ayva, Kürşad Tüzmen, Mazhar Bağlı, Mehmet Oymak, Necati Çetinkaya, Said Yazıcıoğlu, Muzaffer Gülyurt, Necdet Budak, Suat Kınıklıoğlu, Şükrü Ayalan, Ayşe Böhürler, Lale Ersoy, Necla Hattapoğlu, Nükhet Hotar, Sema Özdemir ve Edibe Sözen’den söz ediliyor.

Barzani geldi

Haberin Devamı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani AK Parti kongresi için dün Ankara’ya geldi. Barzani’yi Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon karşıladı. Kongreye yurtdışından Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in de aralarında bulunduğu 100’e yakın devlet adamı ve siyasetçinin katılması bekleniyor.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!