Ve Oscar gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ve Oscar gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 11:50

Sinema dünyasında Oscar heyecanı sürerken, büyük geceye ilişkin hazırlıklar da hız kazandı. Ünlüler, George Clooney, Nicole Kidman, Cameron Diaz, Reese Witherspoon ve Daniel Craig'in de aralarında bulunduğu yıldızların elinden Oscar ödüllerini alacak.79. Akademi Ödülleri'nin sunuculuğunu sinema dünyasının ünlü yıldızlarından Ellen DeGeneres üstlenecek. Oscar gecesinde ilk kez sunuculuk yapacak olan sanatçı, komedi filmlerindeki başarısı kadar, lezbiyen olması ve eşcinsel haklarını savunmasıyla da tanınıyor.

Haberin Devamı

* İŞTE BU YILIN OSCAR ADAYLARI
* OSCAR LANET Mİ LÜTUF MU
* OSCAR'DA BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ
* OSCAR TÖRENLERİNDEKİ UNUTULMAYAN ANLARDAN FOTOĞRAFLAR

Oscar ödüllerinin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, Kodak Tiyatrosu'nda 25 Şubat'ta düzenlenecek törenle 79. kez sahiplerini bulacak olan Oscar ödülleri için hazırlıklar devam ediyor.

DeGeneres'in sunuculuğunu duyuran yapımcı Laura Ziskin, “Ellen DeGeneres, Akademi Ödülleri'ni sunmak için doğmuş” yorumunu yaptı. Oscar ödüllerini sunmanın büyük cesaret istediğini vurgulayan Ziskin, “Şovu canlı tutmak zorundasınız, bunun için de çok iyi bir sunucu olmak durumundasınız. Ancak Ellen bu çizgiye tam oturuyor” dedi.

Televizyon ekranlarında “The Ellen DeGeneres Show” adlı şov programıyla izleyiciyle buluşan sanatçı, bu yıl üçüncü kez Emmy ödülünü kucakladı. Laura Ziskin kendisini aradığında çok heyecanlandığını belirten DeGeneres, “Hayatımda iki şeyi yapmayı çok istedim. Bunlardan biri de Oscar gecesini sunmaktı. İkincisi ise Laura Ziskin'den telefon almaktı. Düşünün artık...” sözleriyle espri gücünü bir kez daha konuşturdu.

Haberin Devamı

Ünlü yıldız, “Ed TV”, “Aşk Mektubu”, “Bay Yanlış” ve “Koni Kafalar” gibi filmleriyle tanınıyor.
   
OSCAR GECESİNDE ÜNLÜLER GEÇİDİ

Ve Oscar gidiyor
Bu yıl törenin sunuculuğunu Ellen Degeneres üstleniyor.

   

Birbirinden ünlü yıldızların aday ve konuk olarak yer alacağı Oscar gecesinde, sanatçılar ödüllerini kendileri kadar meşhur oyuncuların elinden alacak.

Geçen yıl ilk kez altın heykelciği evine götüren George Clooney, törenin takdimcileri arasında yer alacak. “Syriana” adlı yapımla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” dalında ilk Oscar'ını kazanan sanatçı, bu kez altın heykelciği sunarak başka bir ünlüyü sevindirecek.

Bundan 5 yıl önce “Saatler” filminde ünlü yazar Virginia Woolf'u canlandırdığı performansıyla Oscar'a değer bulunan Nicole Kidman da gecede bir ünlüye ödülünü verecek. Kidman, son olarak “Neşeli Ayaklar” adlı animasyonda ”Norma Jean” karakterini canlandırmıştı.

Haberin Devamı

Geçen yıl “En İyi Kadın Oyuncu” dalında ilk Oscar ödülünü kazanan genç oyuncu Reese Witherspoon, sinemanın yeni 007 James Bond'u Daniel Craig, son olarak “Tatil” adlı filmiyle izleyici karşısına çıkan ünlü yıldız Cameron Diaz, ünlü aktör Will Ferrell, Bond filminde Craig'e eşlik eden güzel yıldız Eva Green, ”X-Men” serisinin tanınmış oyuncusu Hugh Jackman da gecenin takdimcileri arasında yer alacak.
   
ÜNLÜ KODAK TİYATROSU

   
Oscar törenlerine evsahipliği yapacak olan Kodak Tiyatrosu, Rockwell Grubu tarafından dizayn edildi.

Kodak Tiyatrosu'nun lobisi, Roddy McDowall'ın fotoğraf arşivinden seçilen ve değişik Oscar törenlerinden seçilen 26 siyah-beyaz fotoğrafla süslü.

Haberin Devamı

Dev boyutlu cam tablolara da yer verilen lobide, Grace Kelly, Jack Nicholson, Marlon Brando, Halle Berry, Tom Hanks ve Julia Roberts gibi Oscarlı yıldızların yer aldığı panolar da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!