Ve olay film gösterimde

Güncelleme Tarihi:

Ve olay film gösterimde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Star Wars (Yıldız Savaşları) meraklılarının sabırsızlıkla beklediği an nihayet geldi. Ünlü yönetmen George Lucas'ın ‘‘Star Wars-Episode I: The Phantom Menace’’ adlı yapıtı, yarın ABD'de 2500 sinemada birden gösterime giriyor. Büyük merakla beklenen film, önceki gün Westwood'ta yapılan bir galada izleyicilerle buluştu. Galaya George Lucas'ın yanı sıra Natalie Portman, Liam Neeson, Jack Lloyd gibi filmin başrol oyuncularının yanısıra, Magic Johnson, Macauley Caulkin gibi ünlüler katıldı. Bu arada Internetteki bir sitede, son Star Wars'ın gösterime gireceği saate kadar kalan zaman sürekli olarak ve dakika dakika geriye doğru işliyor.

ÇOCUK DARTH VATER

Özel dijital efektlerle süslü yeni film, izleyicileri geleceğe değil, geçmişe götürüyor. Ancak filmin en az eski Yıldız Savaşları filmleri gibi hasılat rekoru kırması bekleniyor.

İlk üç filmde George Lucas, izleyicilere, uzaydaki ‘‘Şeytan İmparatorluğu’’na ve onun başındaki kötü güç Darth Vader'e karşı savaşan kahraman Jedi şövalyesi Luke Skywalker'ın maceralarını anlatmıştı. Son filmde George Lucas, izleyicileri bir kuşak geriye götürüyor ve dizinin ‘‘ilk’’ görsel öyküsünü sunuyor. Lucas, son filminde ‘‘Anakin Skywalker’’ adlı masum köle çocuğun öyküsünü işliyor. Bu masum çocuk, yıllar sonra, ‘‘Şeytan'ın ta kendisi’’ olan Darth Vader olarak insanların karşısına çıkacak.

Film, uzayda siyasi çalkantıların ve bunalımın yaşandığı bir dönemde geçiyor. Jedi'nin ‘‘iyi’’ şövalyeleri Obi-Wan Kenobi ve Qui-Gon Jin, masum köle çocuk Anakin Skaywalker'e yardım ediyorlar.

Lucas, izleyicilere olağanüstü maceralar yaşatıyor. Hayal ustası, sanatseverleri çöl gezegeni Tatooine'den galaktik başkent Coruscant'a ve Naboo'nun yeşil dünyasına götürüyor. Yoda, R2-D2, C-3PO, Lobba ve Hutt gibi klasik Star Wars karakterlerine dijital teknolojinin ürünü yeni kahramanlar katılıyor.

Filmde, Liam Neeson Qui-Gon Jinn'i, Ewan Mc Gregor Obi-Wan Kenobi'yi, Natalie Portman genç Kraliçe'yi, Jack Lloyd da masum çocuk Anakin Skywalker'i canlandırıyor.

MÜKEMMEL DÜŞLER

George Lucas'ın son yapıtı, eleştirmenlerce ‘‘düşleyerek film yapmanın mükemmel bir örneği olarak’’ gösteriliyor. Ünlü eleştirmen Roger Ebert'e göre Lucas, ‘‘uzayın başdöndürücü harika manzaraları içinde bir insan mitolojisi’’ suunuyor.

İlk Star Wars filmi 1977'de gösterime girmişti. İlk film, Titanic gösterime girinceye kadar ‘‘tüm zamanların en çok para yapan filmi’’ unvanını koruyordu, ancak sonra ikinci sıraya yerleşti. Dördüncü filmin rekor denilen tüm sınırları aşacağı tahmin ediliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!