Ve festival devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ve festival devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlk bölümü 17 Mayıs'ta start alan Yapı Kredi Sanat Festivali, Ağustos ayındaki kısa bir aradan sonra Eylül'ün başında 2. bölümüyle yoluna devam ediyor.

Festivalin ikinci bölümünün Eylül ayı programı 5 Eylül'de ünlü ney ustası Kudsi Erguner ve United Sounds of Kudsi Erguner grubunun AKM'de vereceği Sufi ve Caz Müziğinin Birleşimi adlı konseriyle başlıyor.

6 Eylül Pazar günü St. Antoine Kilisesi'nde gerçekleşecek olan Org ve Trompet Konseri'nin solistleri Fabio Frambo ve Tranquillo Forza..

7 ve 8 Eylül akşamları Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, bir devi, Iron Madien'ı ağrılayacak. Iron Madien hayranları bu iki gecede grubun Virtual XI adlı en son albümünden ve diğer albümlerinden sevilen parçaları birlikte söyleme imkanını bulacaklar.

Geleneksel İspanyol müzik türü Zarzuela'nın son 35 yıldır en önde gelen özgün temsilcisi Compania Lirica La Zarzuela grubu, Jose Tamayo önderliğinde 100 kişiyi aşkın kadrosuyla 9 ve 10 Eylül akşamları Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda La Zarzuela'nın Antolojisi adlı gösteriyi sunacak.

Önceleri hip hop ve soul ağırlıklı parçalar seslendiren ancak zamanla R&B ve cazdan regae'ye farklı müzikleri potada eriten ünlü grup Soul II Soul 11 Eylül akşamı Cemil Topuzlu'da sahne alacak. Yine aynı yerde bir sonraki akşam Bulutsuzluk Özlemi var.

14-15 Eylül tarihlerinde Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, dünyaca ünlü dans grubu Montreal Caz Balesi'ni konuk edecek.

19 Eylül'de AKM'de flamenko müziğinin ünlü gitaristi Vicento Amigo yer alacak. Piyanist şarkıcı, besteci ve ressam Juan Carlos Caceres ve arkadaşlarının oluşturduğu tango grubunun konseri 20 Eylül Pazar akşamı AKM'de...

Dünyaca ünlü eleştirmenlerce kusursuz bir teknik ve nefes kesen yorumlar gibi ifadelerle tanıtılan piyanistimiz Fazıl Say, 22 Eylül akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda... 28 Eylül Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 1982 yılında kurulan Akademie Für Alte Musik Berlin grubunun konseri yer alacak.

Yapı Kredi Sanat Festivali 98'in ikinci dönem gösterilerinin biletleri bugün satışa sunuldu. Biletler AKM, YKY Galatasaray Kitabevi ve Suadiye Vakkorama'dan alınabilecek. İsteyen sanatseverler (0 212) 243 62 24-249 18 29-252 67 45 no'lu telefonlardan rezervasyon yaptırabilecekler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!