Vatikan'dan Şam girişimi

Güncelleme Tarihi:

Vatikandan Şam girişimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 00:00

Papa 16’ncı Benedikt, Suriye’nin başkenti Şam’a kardinaller ve başpiskoposlardan oluşan bir heyet gönderiyor.

Haberin Devamı

Papa 16’ncı Benedikt, Suriye’ye kardinaller ve başpiskoposlardan oluşan güçlü bir heyet gönderme kararı aldı. Gelecek hafta Şam’a gidecek heyet için Katolik dünyasının ruhani lideri “Bu ülkede yaşanan trajediye Kilise olarak basit bir şekilde asla seyirci kalamayız. Ne Esad yanlısıyız ne de karşıtıyız. Dengeli bir şekilde bu krizin çözülmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz” dedi.

Vatikan Başbakanı Kardinal Tarcisio Bertone aracılığı ile konuşan Papa, heyette Yabancı Ülkelerle İlişkiler Genel Sekreteri Monsenyör Dominique Mamberti’nin yanı sıra Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Jean- Louis Tauran ve Papalık dışişlerinden sorumlu Monsenyör Alberto Ortega, New York Başpiskoposu Timothy Dolan, Kinşhasa Başpiskoposu Laurent Mosengwo Pasinya ve Phat Diem Başpiskoposu Nguyen Nang yer alacak.

Haberin Devamı

Papa, Suriye’nin nüfusunun yüzde 5.2’sinin Hıristiyan, bunun yüzde 2.1’nin de Katolik olduğunu hatırlatarak, “İnancımız bu krizin diploması ile çözülmesi ancak o ülkenin insanlarının acılarını insan hakları adına görmemezlikten gelemeyiz. Bunun için din gözetmeksizin herkesle dayanışma içerisinde olacağız. Mantık ve merhamet umarız ağır basar. Tanrı’nın Suriye ve Orta Doğuya barış bağışlaması için dua ediyoruz” dedi.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!