Vatikan'dan Müslümanlara Ramazan mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vatikandan Müslümanlara Ramazan mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 19:29

Haberin Devamı

Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Başpiskopos Michael L. Fitzgerald'ın imzasıyla, “Diyalog yolunda ilerlemeye devam” başlığıyla bugün yayımlanan mesajda, “Hıristiyanlar ve Müslümanlar olarak, hep birlikte kardeşçe yaşayabileceğimizi gösterelim” denildi.

Başpiskopos Fitzgerald, müteveffa Papa İkinci Jean Paul'ün birinci Körfez savaşı sırasında 1991'de yayımladığı bir mesajda, “Katolik inananlar ile Müslüman inananlar arasındaki samimi ve derinlikli bir diyalog, karşılıklı tanışıklığı ve güveni de beraberinde getirebilir” dediğini anımsatarak, Polonyalı Papa'nın ölümünün, Müslümanlar tarafından da büyük bir üzüntüyle karşılandığına işaret etti.

Fitzgerald, 16. Benediktus'un da papalığı üstlendiği andan itibaren dinlerarası diyaloğu sürdürme konusunda selefi İkinci Jean Paul'ün izinden gitme arzusunda olduğunu gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Papa 16. Benediktus'un “Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki diyaloğun yerel ve uluslararası düzeyde artmasını taktirle karşıladığını” ve bu çerçevede “Barış için çalışmak, dinsel geleneklere mensup olduğunu belirten herkesin görevidir” dediğini anımsatan Fitzgerald, şöyle devam etti:

“Papa'nın bu sözlerinden cesaret alarak, farklı dinlere mensup insanlar arasında iyi ilişkiler tesis etmek, kültürel diyaloğu teşvik etmek, daha fazla adalet ve sürekli bir barış için birlikte çalışmak da bize düşüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!