Vatandaştan azınlık hükümetine 1 yıl süre

Güncelleme Tarihi:

Vatandaştan azınlık hükümetine 1 yıl süre
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz başkanlığında kurulan yeni koalisyon hükümetinin, halkın yüzde 49'unun desteğini aldığı, ancak bu desteğin ülkeyi seçime götürmek için bir yılla sınırlı olduğu belirlendi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Bülent Tanla, yaptırdığı anketi yorumlarken, hükümeti oluşturan partilerin 1995 seçimlerinde toplam yüzde 35 oy aldıklarını, buna karşın hükümetin yüzde 14'lük ek bir desteğe sahip olduğunu kaydetti.

Buna karşılık hükümetin karşısında yüzde 40 oranında bir direnişin varlığını görmezlikten gelmemek gerektiğini belirten Tanla, ‘‘Kamuoyu Yılmaz hükümetinin 5 konuya öncelik vermesini istiyor. Bunlar, 8 yıllık zorunlu eğitimin süratle uygulamaya sokulması veya yasallaştırılması, temiz siyaset ortamının yaratılması, fiyat artışlarının düşürülmesi, milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması, Doğu ve Güneydoğu sorununa çözüm, PKK terörünün sona erdirilmesi'' dedi.

Anket, kamuoyunun yüzde 83'ünün, Yılmaz hükümetinin en fazla bir yıl iktidarda kalmasını, ülkeyi adaletli ve istikrarlı bir seçim ortamı hazırlayarak seçime götürmesini istediğini de ortaya koydu. Buna karşılık kamuoyunun yüzde 21'i hükümetin hemen görevden ayrılmasını talep etti. Kamuoyunun, yeni hükümeti zamanla sınırlı, kısa süreli ve bu süre sonunda seçime gidecek bir hükümet olarak algıladığı da ortaya çıktı.

Kamuoyunun yüzde 47'si hükümetin başarılı olacağına inanırken, yüzde 44'ü başarısız olacağı görüşünü savundu. Tanla, hükümetin en önemli görevinin kendisine bağlanan umutları boşa çıkarmamak, kamuoyunu hayal kırıklığına uğratmamak olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!