Vatan size minnettar

Güncelleme Tarihi:

Vatan size minnettar
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 02, 2008 00:00

Kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı dağlarda, -15 derecede çok başarılı bir harekát gerçekleştiren kahraman Mehmetçik, yurda yorgun ama gururla döndü. Ağır koşullara rağmen teröristlere büyük bir darbe indiren Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm dünyaya da ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

DÖNEN BİRLİKLERİN FOTOĞRAFLARI

OPERASYONDAN SON GÖRÃœNTÃœLER       Â

SINIRDAN SON FOTOĞRAFLAR   

MEHMETÇİK,
Irak’ın kuzeyindeki bölücü örgüt PKK’ya karşı yürüttüğü 8 gün süren sınır ötesi operasyonu tamamlayarak önceki gün eve dönerken mutluydu.

Kar kalınlığının 1-1.5 metreye ulaştığı dağlarda, sıfırın altında 15 dereceye varan soğukta bölücülerin izini kovalayan Mehmetçik, dönüş yolunda yorgun ama gururluydu.

Bölücü örgütle olduğu kadar, sis ve tipinin eksik olmadığı Irak’ın kuzeyindeki geçit vermez dağlarda doğaye karşı da büyük bir mücadele verdiler.

Sarp dağları, derin vadileri aşarak ulaştıkları bölücü örgütün "kalpgáh"ı diye nitelenen Zap Vadisi’ni kuşatıp, teslim alarak büyük bir kahramanlık destanına imza attılar.

Bu ölüm vadisindeki her mağara, her kayanın, oyuğun altını didik didik arayıp, bütün terör alt yapısını imha ederek, bölücü örgütün kalbine büyük bir darbe indirdiler.

Bir haftanın sonunda "Operasyon bitti, dönüyoruz" haberi geldi. Tıpkı, bir hafta önce gizlice Irak’ın kuzeyine girerken olduğu gibi, silahlar kuşanıldı, ağırlığı neredeyse 35 kiloyu bulan teçhizat çantaları sırtlandı.

Yine gelirken olduğu gibi diz boyu karla kaplı yol vermez sarp dağlardan, derin vadilerden süzülerek eve dönüş yoluna koyulundu.

Dönüş yolunda, ancak bir çatışmadan diğerine giderken soluk alınabilen, o uzun uykusuz günlerin yorgunluğu yüzlerden okunuyordu. Sakallar uzamış, ufku tarayan gözler biraz yorgun ama teröriste haddini bildirmenin gururunu taşıyordu.

Göz alabildiğine uzanan karda bata çıka atılan yorgun adımlar, arkada operasyon günlüğü gibi izini bırakıyordu.

Evet, çok zor koşullarda savaştılar, günlerce yorgun ve uykusuz kaldılar, ama eve, her biri bu büyük başarının kahramanları olmanın coşkusuyla, gururla döndüler. Tüm dünyaya da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her koşulda, tüm çetin kış şartlarına rağmen her ordunun kolay kolay başaramayacağı operasyonları nasıl ustalıkla gerçekleştirebileceğini gösterdiler.

ÇUKURCA SAKİNDİ

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği kara harekátının merkezi olan sınırdaki Hakkári’nin Çukurca İlçesi, dün son ayların en sakin gününü yaşadı. Önceki gün kara harekátının son bulmasıyla binlerce askerin konvoylar halinde dönmelerinin ardından, Çukurca’da dün sessizlik hákimdi. Her sabahki helikopter hareketliliği dün yaşanmazken, ilçede çok az sayıda askeri araç görüldü. 3’üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı pistinde hiçbir helikopter kalmadı, tanklar geri çekildi ve obüslerin de üzerleri brandayla kapatıldı.

Cudi didik didik

ŞIRNAK sınırlarındaki Cudi, Küpeli, Kato dağları ile Bestler Dereler bölgesinde 4 gün önce başlatılan operasyonlar kesintisiz sürüyor. Özel eğitimli komandoların katıldığı operasyonlarda her yer didik didik aranıyor. ’Bayraktar’ adlı casus uçaklar da görüntü alıyor.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!