Varoş sanatçıları

Güncelleme Tarihi:

Varoş sanatçıları
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'daki kültür çadırlarında köyden kente göç eden ailelerin çocukları eğitiliyor.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültürel İşler Daire Başkanlığı tarafından Ermenek Mahallesi'neki kültür çadırında eğitim gören gecekondu çocukları geleceğin sanatçıları olarak yetiştiriliyor. Çadırlarda çocukların bazıları kil heykel konusunda yeteneklerini geliştirirken bazıları da resme yöneliyor. Büyükler ise geçimini temin etmek için elbeceri kurslarına ilgi gösteriyor.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Kültürel İşler Daire Başkanı Müfit Kayacan'a ait olan proje şimdiye kadar binden fazla vatandaşa ulaştı. Kültür Çadırı'nda heykel, resim, folklOr, el sanatları, bilgisayar, yabancı dil ve okuma-yazma kursları düzenleniyor. Antalya Büyükşehir'in organize ettiği kurslarda mahalle sakinlerinden hiçbir ücret talep edilmiyor. Malzemeler ise yine belediye sponsorluğunda temin ediliyor.

ŞEHİR KÜLTÜRÜ

Proje hakkında bilgi veren Daire Başkanı Müfit Kayacan, ‘‘Bize katılan insanlar çoğunlukla köy kültürü ile yetişmiş. Onları sehir kültürüne adapte etmeye çalışıyoruz’’ dedi. Aynı çadırdan Çamlıbel Mahallesi'nde de olduğunu belirten Kayacan, ‘‘Buraları Antalya'nın en çok göç alan yerleri. Amacımız, Antalya'ya göç eden insanların kent kültürü almasını sağlamak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!