Van'dan Batman'a yardım konvoyu

Güncelleme Tarihi:

Vandan Batmana yardım konvoyu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 12:09

VAN Belediyesi, geçen hafta meydana gelen sel felaketinde 8’i çocuk 11 kişinin yaşamını yitirdiği Batman'a kuru gıda, battaniye ve içme suyundan oluşan yardım gönderdi.

Batman'dan geçen İluh Deresi'nin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi ardından Van Belediyesi bölgeye yardım konvoyu gönderdi. İçinde 35 ton kuru gıda, 300 battaniye ve 34 ton içme suyu bulunan 5 komyon yola çıktı.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Güneydoğu Anadolu'da çok sayıda insanın sel feleketlerinde öldüğünü, en ciddi hasarın Batman'da görüldüğünü söyledi. Yenigün, “Oradaki insanlarımızın acılarını biz de paylaşıyoruz. Batman'da meydana gelen selden kentin büyük bölümü etkilenmiş durumda. Oraya gönderdiğimiz yardımlar ihtiyaç sahiplerine en kısa sürede dağıtılacak. İhtiyaç duyulduğu sürece yardım ekibimiz bölgede bulunacak” dedi.

Başkan Burhan Yenigün, kentte halka yemek dağıtımı yapılacağını ve ihtiyaç duyulduğu sürece yardım ekibinin bölgede bulunacağını söyledi. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Batman Belediyesi ile yaptıkları görüşmede öncelikli ihtiyaçların kendilerine iletildiğini ve gönderdikleri yardımın toplam tutarının 65 bin YTL olduğunu belirtti. Yenigün, “Bir daha böyle acılar yaşanmasın istiyoruz. Yardımlarla birlikte bölgede hizmet vermek üzere yemek ve barınma çadırları kurulacak. Yardım ekibimiz ihtiyaç duyulduğu sürece bölgede bulunacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!