Van'daki ‘Sessiz’ eyleme izin verilmedi

Güncelleme Tarihi:

Vandaki ‘Sessiz’ eyleme izin verilmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 14:12

Diyarbakır'da düzenlenen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Van'da yapılması düşünülen sessiz yürüyüşe polis izin vermedi.

Haberin Devamı

DTP’liler Diyarbakır’da patlayan bomba için sessiz yürüyüş yaptı

Diyarbakır'da 10 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının ardından kentteki siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve dernekler biraraya gelerek saldırıyı protesto etti. ‘Sessiz yürüyüş'e katılanlar sık sık bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atınca DTP’liler tarafından uyarıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde toplanan AKP, CHP, SHP, DTP, SP, ANAP ve DYP il başkanları ile sivil toplum örgütleri, oda, baro ve dernek temsilcileri ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve parti yöneticilerinden Aysel Tuğluk yakalarına yası simgeleyen siyah ve barışı singeleyen beyaz kurdele takarak kolkola girerek patlamanın meydana geldiği Koşuyolu Parkı'na kadar yürüdü. Kalabalık burada üzerinde ‘Lanetliyoruz’ yazısı bulunan siyah çelengi Koşuyolu Parkı içinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne bıraktı. Parkta toplananların sayısı yaklaşık 5 bin kişiyi buldu. Zafer işareti yapan gruptakiler sık sık Kürtçe ‘Yaşasın Başkan Apo’ ve ‘İnadına barış’, ‘Katiller hesap verecek’ sloganları atınca DTP’li yöneticiler, “Buraya sessiz bir şekilde protestomuzu yerine getirmeye geldik. Lütfen slogan atmayın” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Tanrıkulu, 3 günlük yasın sona erdiği belirterek, esnaflardan kepenklerini açmalarını istedi. Kalabalık koşuyolu parkındaki bombanın patladığı yere karanfiller bırakarak sessizce dağıldı. Çağrının ardından kepenkler de açılmaya başlandı.

Geniş önlem alan polis, 200 kişilik grubun dağılması için uyarılarda bulundu. Polis tarafından ablukaya alınan eylemciler, basın açıklamasını yaptıktan sonra 5- 10’ar kişilik gruplar halinde caddeye çıkmalarına izin verildi. Eylem bölgesine gelen Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez’in, gruba müdahale edilmemesi için polislere sık sık uyardı.

DİYARBAKIR'DA KEPENKLER HALA KAPALI

Diyarbakır'daki patlama sonrası kent merkezinde başlatılan kepenk kapama eylemi sürüyor.

Bağlar beldesi Koşuyolu caddesinde 12 Eylül 2006 tarihinde meydana gelen patlama sonucu Diyarbakır kent merkezinde başlatılan 3 günlük kepenk kapama eylemi devam ediyor. Kepenk kapama eylemi özellikle Bağlar beldesinde yoğun olarak yaşanırken bu sabah Silvan, Hani ve Ergani ilçelerindeki esnaflar da
kepenklerini açmadı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Bağlar semti dışındaki kesimlerinde ise çok az sayıda esnafın kepenklerini kapadığı gözlendi.

Kent merkezinde polis tarafından alınan güvenlik önlemleri artırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!