Van'da PKK saldırısı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Vanda PKK saldırısı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2006 08:36

Van'ın Çatak İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin çöp bidonuna koyduğu bomba uzaktan kumandayla infilak ettirilmesiyle meydana gelen patlamada, Nadir Babur ve polis memuru Selami Doğrul yaşamını yitirdi, aralarında yine 1 polisin de bulunduğu 14 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralılar, Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken Çatak'ta, geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Van'ın Çatak İlçesi'nde, dün akşam saat 21.00 sıralarında belediye binası ile genellikle memurların oturduğu Gümüş Çay Bahçesi önündeki çöp bidonunda büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Patlamadan hemen sonra 2'si ağır 16 kişi yaralının 7'si ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilirken, diğer yaralılar ise Çatak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan Belediye Yazıişleri Müdürü Nadir Babur ve polis memuru Selami Doğrul yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Patlamada, yaralananların yakınları hastane önüne gelerek sinir krizleri geçirirken, acılı aileler güçlükle yatıştırıldı. Van Valisi Niyazi Tanılır ile Emniyet Müdürü Salih Kesmez, hastaneye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.
Yetkililer, patlamaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirterek ilçede geniş çaplı bir operasyonun başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Van Valisi Niyazi Tanılır, Çatak İlçesi’ndeki patlamaya çöp bidonuna konulan uzaktan kumandalı bombanın neden olduğunu açıkladı. Tanılır, olayda 1 polis memurunun şehit olduğunu, bir kişinin de yaşamını yitirdiğini belirterek, yaralı sayısını ise 4'ü ağır 9 kişi olarak açıkladı.

 YARALILARIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Patlamada yaralananlardan 8 kişinin isimleri belirlendi. Van'daki hastanelere sevk edilen 8 kişinin isimleri şöyle:

 

Polis memuru Mustafa Karakaya, 14 yaşındaki Ahmet Akdemir, 13 YAŞINDAKİ Hasan Eyal, 40 yaşındaki Tahir Güvener, 34 yaşındaki Ayhan Kara, 18 yaşındaki Emre ve 17 yaşındaki Elif Babur ile İsmet Turan.

Patlamanın etkisiyle vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif yaralanan 6 kişinin ise tedavilerinin ayakta sürdürüldüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!