Van'da 7 şehit

Güncelleme Tarihi:

Vanda 7 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Van'ın Gürpınar İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada bir teğmen, bir uzman çavuş ve 5 er şehit düştü. Van, Diyarbakır, Batman, Bitlis, Bingöl'deki operasyonlarda 19 PKK'lı ölü ele geçirildi.

PKK'nın tümüyle silah bıraktığını açıklamasının üzerinden henüz 2 gün geçmeden, Van'ın Gürpınar ilçesinde teröristler yine kan döktü. Gürpınar ile Çatak ilçeleri arasında terörist grubunun görülmesi üzerine güvenlik güçleri önceki gün sabah saatlerinde Krom vadisi mevkiinde operasyon başlattı. 50 kişilik terörist grupla aynı gün saat 17.00 sıralarında sıcak temas sağlandı. İki saat süren çatışmada, 15 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Diğer teröristler karanlıktan yararlanarak kaçtı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında, Jandarma Komando Teğmen Koray Akoğuz ile Uzman Çavuş Murat Baş, Onbaşı Rıfat Kötürk, erler Arcan Atalay, Levent Özçakmak, Ali Tekin ve Kaya Gönt şehit düştü. Kimliği açıklanmayan 5 er de yaralanarak Van Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Batman'ın Sason İlçesi kırsalında da 4 terörist ölü ele geçirildi. Bingöl'ün Genç ve Bitlis'in Mutki ilçerelerinde terör örgütünden kaçan 2 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir terörist sağ ele geçirildi.

Şehit olan 7 asker için Van Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Vahdettin Özkan ile üst düzey askeri yetkililer katıldı. Basın mensuplarının alınmadığı törenden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilmek üzere askeri uçakla Ankara'ya gönderildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!