Van-Tatvan kara yolu ulaşıma kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Van-Tatvan kara yolu ulaşıma kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 12:55

Yurtta kar yağışı kara yollarının kapanmasına ve eğitimin aksamasına yol açıyor. Kar yağışı nedeniyle Bitlis'te 302, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'de 1269, Düzce'de 88, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 186, Sakarya'da 58 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Haberin Devamı

Bitlis'te, Karayolları 112. Şube Şefliği yetkilileri, tipi ve kar yağışı yüzünden tedbir amacıyla Van-Tatvan kara yolunun çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldığını kaydettiler. Onlarca aracın mahsur kaldığı Van-Tatvan kara yolunda, tipi nedeniyle görüş mesafesinin daraldığı ifade edildi.

Bitlis İl Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Erhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, il merkezi ve ilçelere bağlı 302 köy yolunda ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Tipi devam ettiği için yolları açma çalışmalarına başlayamadıklarını ifade eden Yılmaz, tipinin durmasıyla tüm şantiyelerin karla mücadele çalışmasına başlayacağını ve Kurban Bayramı'na kadar kapanan köy yollarının ulaşıma açılacağını ifade etti.

Bitlis Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri de il merkezinde kar kalınlığının 95 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metre 25 santimetre olduğunu ifade ettiler.

Haberin Devamı

Mutki İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, ilçenin ana yollarının ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Mutki-Meydan, Mutki-Kavakbaşı kara yolunun kapalı olması nedeniyle köy yollarında açma çalışmalarına başlayamadıklarını bildiren Demirkale, bu nedenle ilçeye bağlı 59 köyle irtibatın kesildiğini söyledi.

GÜNEYDOĞU

Güneydoğu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 1269 köy yolu ulaşıma kapandı. İki gündür bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı Batman, Şırnak ile bölgenin yüksek kesimlerinde aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'da 160, Mardin'de 240, Siirt'te 200, Batman'da 554 ve Şırnak'ta 115 olmak üzere toplam 1269 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Ayrıca, Siirt-Şırnak, Kulp-Muş, Diyarbakır-Silvan, Diyarbakır-Hazro, Ergani-Dicle, Mazdıdağı-Derik, Midyat-Dargeçit, Midyat-Savur, Mardin-Sürgücü, Midyat-Nusaybin, Eruh-Şırnak, Şırnak-Cevizlik, Şırnak-Uludere, Şırnak-Beytüşşebap, Batman-Gercüş, Silvan-Kozluk ve Silvan-Sason kara yollarının da kardan kapalı olduğu bildirildi.
Ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

UÇAK SEFERLERİ

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle iki gündür seferlerin yapılamadığı ve THY ile özel şirketlere ait 21 seferin iptal edildiği Diyarbakır Havaalanı pistlerinin temizlenmesi çalışmaları tamamlandı.

Haberin Devamı

Yetkililer, pistlerin buzlardan temizlendiğini, bugün öğleden sonra uçak seferlerinin yeniden başlayacağını kaydettiler.

DÜZCE

Düzce'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 88 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Düzce Köye Hizmet Götürme Birlikleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 26, Akçakoca'da 16, Cumayeri'nde 6, Gölyaka'da 6, Çilimli'de 10, Gümüşova'da 5, Kaynaşlı'da 8 ve Yığılca'da 11 olmak üzere 88 köyle ulaşım sağlanamıyor.

BATI KARADENİZ

Kar yağışı yüzünden Zonguldak'ta 44, Bartın'da 38 ve Karabük'te 104 olmak üzere 186 köy yolu ulaşıma kapandı.
AA muhabirlerinin aldığı bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Zonguldak'ın ilçelerinden Ereğli'de 3 ve Devrek'te 41, Bartın merkezde 9, ilçelerden Ulus'ta 23, Kurucaşile'de 6, Karabük merkezde 7, ilçelerden Eskipazar'da 28, Yenice'de 17, Eflani'de 16, Ovacık'ta 15 ve Safranbolu'da 21 köy yolu ulaşıma kapandı.

SAKARYA

Haberin Devamı

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle 58 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Sakarya Valiliğinden alınan bilgiye göre, Geyve ilçesinde 29, Akyazı'da 3, Hendek'te 6, Kocaali'de 10 ve Taraklı'da 10 olmak üzere 58 köyle ulaşım yapılamıyor.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Bitlis'te üç gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle, 5 ilçede eğitime ara verildi. Tatvan, Güroymak, Ahlat, Adilcevaz ve Hizan ilçelerinde, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Hava şartlarının düzelmesi halinde eğitime yarın devam edilebileceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!