Van’da yüksek kesimlere kar yağdı

Güncelleme Tarihi:

Van’da yüksek kesimlere kar yağdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2009 12:25

VAN için dün meteoroloji tarafından yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabah saatlerine kadar aralıklarla sürdü. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte yüksek kesimlere de kar yağdı.

Son günlerde Türkiye’yi etkisi altına alan sağanak yağmur Van’da da dün geceden beri etkili oluyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van ve çevresinde sağanak yağmur nedeniyle sel uyarısı yaparken, korkulan olmadı. Dün geceden beri aralıklarla yağan yağmur, hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesine neden oldu. Sabah saatlerinde zaman zaman etkisini arttıran yağmur nedeniyle şehir içi trafikte aksamalar yaşandı.

Şehir merkezindeki yağmur yüksek kesimlerde ise yerini kara bıraktı. Erek Dağı’nın tepeleri beyaza büründü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, sıcaklığın mevsim normallerinin altında olduğunu, yağmurun akşam saatlerine kadar aralıklarla süreceğini belirtti. Yetkililer, sıcaklığın yarından itibaren ise mevsim normallerine döneceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!