Vali'yi yakan kadın konuştu

Güncelleme Tarihi:

Valiyi yakan kadın konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 15:19

Erzurum Valisi Sami Bulut'un İl Genel Meclisi Başkanı Selcen Karagöl'le otomobil içinde 'uygunsuz' vaziyette basıldığı iddia edildi. Bu gelişme üzerine vali İçişleri Bakanlığı'na giderek merkeze alınması için dilekçe verdi. Vali'yi 'yakan kadın' Erzurum İl Genel Meclisi Başkanı AK Partili avukat Selcen Karagöl ise “Böyle bir şeyin olması milyonda bir bile değil” dedi.

Haberin Devamı

Sami Bulut'un Erzurum Valiliği görevinden merkeze alınmasına neden olan olay, iddiaya göre geçen 15 Eylül akşamı saat 22.00 sıralarında Atatürk Üniversitesi ile Erzincan karayolunda meydana geldi. Teravih namazından sonra Atatürk Üniversitesi Spor Merkezinde voleybol maçı oynayan Vali Sami Bulut’u İl Genel Meclis Başkanı Selcen Karagöl cep telefonundan aradı. Korumaların bilgi vermesi üzerine telefona çıkan Vali Bulut’a Selcen Karagöl, “Hınıs’ta düzenlenen operasyonda İl Genel Meclis üyesi AK Partili Senih Yürekseven tutuklandı. Bu konuda sizinle görüşmek istiyorum” dedi.

KARAGÖL'ÜN ERKEK KARDEŞİ OTOMOBİLDEN İNDİ

Haberin Devamı

Bunun üzerine kırmızı renkli otomobille yanına erkek kardeşini de alarak Vali Bulut'un bulunduğu yere gelen Selcen Karagöl’ün otomobiline Vali Sami Bulut bindi. Korumalarını almayan Vali Bulut ile Karagöl, spor tesisi önünde otomobil içinde konuşmak yerine Atatürk Üniversitesi kampusundan çıkmayı yeğledi. Karagöl’ün erkek kardeşi, “Ben bu tür resmi konuşmalardan sıkılırım” diyerek kampusta otomobilden indi. Vali Bulut’un içinde bulunduğu ve Karagöl’ün kullandığı otomobil, Aziziye İlçesi'ne bağlı Dadaşkent semtine doğru yol aldı ve ağaçlıklar içinde bir yere park etti.

VALİ TEK BAŞINA KARAKOLA GİTTİ

Trafiğin çok yoğun olduğu bölgede duran otomobil, bazı sürücülerin dikkatini çekti. Yapılan ihbar üzerine Dadaşkent Polis Merkezi'nden görevlendirilen bir ekip, otomobilin yanına geldi ve iddiaya göre Vali Bulut ile Karagöl'ü ‘uygunsuz’ vaziyette gördü. Erzurum'a yeni geldiği için Vali Bulut'u tanımayan bir polis memuru, kimlik istedi. Bulut, ‘Ben valiyim’ deyince, polis memuru da işletildiğini sanarak, ‘Ben de başbakanım’ karşılığını verdi ve üzerinde kimlik bulunmayan Vali Bulut'u karakola davet etti.

Erzurum Barosu avukatlarından ve bekar olan 35 yaşındaki İl Genel Meclisi Başkanı Selcen Karagöl otomobille kente dönerken, Vali Bulut da Dadaşkent Polis Merkezi'ne gitti. Burada bir süre kalan Vali Bulut, ardından kent merkezinde bulunan konutuna döndü.

Haberin Devamı

Olay kentte kulaktan kulağa duyulurken, bunun geçen 29 Mayıs’ta ‘Valiyi maça korumaları hazırladı’ diye gazetelerde yer alan Sami Bulut’un ayakkabıları ile eşofmanının giydirilmesi haberinden rahatsız olan polislerin bir ‘misillemesi’ olduğu ileri sürüldü.

SİYASİLER DEVREYE GİRDİ

Bu arada Vali Sami Bulut'tan rahatsız olan bazı siyasilerin devreye girdiği ve valinin polis merkezinden ayrılmasından sonra tutanak tutturulup imza altına alınarak, İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği ileri sürüldü.

Bu gelişmeler nedeniyle Vali Sami Bulut, 16 Eylül’den itibaren 15 gün izine ayrıldı. Ankara’da oturan eşi ve üç çocuğunun yanında izin yapan Vali Bulut, geçen 18 Eylül günü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in asker olan oğlunu bayram iznine götürmek için Erzurum’a gideceğini öğrenince iznini yarıda keserek Erzurum’a geldi. Bazı iddialara göre de Vali Bulut, TBMM Başkanı Şahin’e bu durumu anlattı ve yardım istedi. Ancak dedikodu şeklinde yerel basının konuyu işlemesi üzerine Vali Bulut ile Karagöl hakkındaki ‘uygunsuz’ görüldükleri iddiası yerel basındaki köşe yazılarında yer almaya başlayınca olay ayyuka çıktı.

Haberin Devamı

SELCEN KARAGÖL: MİLYONDA BİR İHTİMAL YOK

Mart ayındaki yerel seçimde AK Parti'den İl Genel Meclisi üyesi olan ve ardından Erzurum tarihinin ilk kadın İl Genel Meclisi Başkanı olan Selcen Karagöl, iddiaların kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Selcen Karagöl, Vali Bulut’la bir meclis üyesinin sorununu görüşmek üzere buluştuklarını belirtti. Neden spor salonu önünde değil de ormanlık alanda görüşmenin yapıldığı konusunda açıklama yapmayan Selcen Karagöl, “Böyle bir olayın olması yüzde bir değil, binde bir değil, milyonda bir bile değil. Yani vali beyle bir meclis üyesiyle ilgili bir meseleyi görüştük. Yani olabilir mi? Akıl var mantık var, siz söyleyin. Ne zaman görüştüğümüzü hatırlamıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

VALİ BULUT NE DİYOR?

Yıllık iznini geçirdiği Ankara’da bulunan Vali Sami Bulut, konunun aydınlatılması için İçişleri Bakanlığı'na başvurduğunu söyledi. Merkeze alınmak için dilekçe verdiğini açıklayan Vali Bulut, konunun İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından soruşturulacağını ifade etti.

Üzgün olduğunu söyleyen Vali Bulut, “Bu konunun aydınlığa kavuşması için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdim. Bakanlık doğal karşıladı, ben de müfettiş talep ettim. Merkez valiliğine alınmam bakanlık tarafından uygun görüldü. Çirkin bir iftiraya uğradığım için çok üzgünüm” dedi.

Kesinlikle iddia edildiği gibi bir durumun olmadığını belirtirken, “Yav arkadaş, el insaf diyorum. Böyle bir şey olabilir mi?” diyen Vali Bulut, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Tamamen yanlış, tamamen yalan. 1.5 yıldır izin kullanmıyordum. Bayramda memlekete gidip babamın elini öpeyim dedim. Hatta bayram öncesi izin aldım. Meclis Başkanı geldi diye geri döndüm. Ben o gün voleybol maçı yapıyordum üniversitede. Ben ‘Valiyim’ dedim. Polis beni tanımamış olabilir. Üzerimde kimlik yoktu. Dedim ki polise ‘Gel karakola beraber gidelim.’ Öyle bir şey yok. Polis beni karakola götürmedi. Polisin beni karakola götürmesi gibi bir şey olabilir mi? Karakola yakın bır yerdeydik zaten. Karakola gittik beni orada görünce tanıdılar, ‘Bir emriniz var mı?’ dediler bana, selam verdiler. Korumalarım yanımda yoktu. Saat 22.00 sıralarıydı. Teravihden sonra voleybol maçı yaptık. Selcen hanım beni aradı Hınıs’taki operasyona karışan meclis üyesiyle ilgili konuşmak istedi. Maçta olduğumu söyledim. O zaman ‘yarın olsun’ dedi. ‘Yarın Ankara’ya gidiyorum’ dedim. Kardeşiyle beraber geldi Selcen hanım. ‘Siz resmi konuşursunuz, şimdi ben sıkılırım’ diyerek kardeşi ayrıldı. Yani kesinlikle yalan kesinlikle böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa niye Erzurum’a şey yapayım? Polis yanımızdan geçerken bilgi notunu Selcen hanıma gösteriyordum. Karakola ben tek başıma gittim. Selcen hanım yanımda yoktu.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!