Valiyi isyan ettiren hastaneye ek bina geliyor

Güncelleme Tarihi:

Valiyi isyan ettiren hastaneye ek bina geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 12:06

MANİSA’da 2009 yılı şubat ayında Vali Celalettin Güvenç’in yerde yatan çocuk hastaları duyup baskın yapması sonucu ülke gündemine gelen Moris Şinasi Çocuk Hastanesi, sonunda ek binasına kavuşuyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, 25 Ocak 2011 tarihi itibariyle Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi A Blok’ta hasta kabulüne başlanacağını söyledi.

Vali Celalettin Güvenç’in şikayet üzerine gittiği, kapasite yetersizliği ve aşırı yük nedeniyle koridorlara konan hasta ve refakatçi yataklarını görünce isyan ettiği Moris Şinasi Çocuk Hastanesi, nihayet ek binasına kavuşuyor. Halen mevcut durumun sürdüğü hastanenin ek binayla 75 olan hasta kapasitesi 130’a yükselecek.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, bir yıldır süren bürokratik işlemlerin sonunda tamamlandığını ve çocuk hastanesinin 25 Ocak 2011 tarihi itibariyle Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi A Blok’ta hasta kabulüne başlayacağını söyledi. Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nin oldukça yoğun bir hastane olduğunu kaydeden Dr. Tay, "0- 12 yaş grubu çocukların tedavi edildiği hastanenin acil servisine iki gün içinde 2 bin 700 hasta başvurmuş. Ocak ve şubat ayları çocuk hastaların en yoğun olduğu dönemdir. Bunun için de özellikle bu aylarda başta çocuk hastanesi olmak üzere çoğu hastane yoğun günler geçirir. Ebeveynlerin yer yatağında yatması veya çocuklarıyla aynı ranzayı paylaşması bizim de içimizi acıtan bir durumdu. Bu problem ocak ayı itibariyle tarih oluyor" dedi.

NELER YAŞANDI?

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, önceki yıl şubat ayında ’hasta çocuklarımız yerlerde yatıyor’ şikayeti üzerine Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’ne ani bir baskın yaptı. Denetim sırasında koridorlara konan yataklarda hasta çocukların ve refakatçilerinin kaldığını gören Güvenç, bu manzara karşısında şaşkına döndü. Hastaların acilen diğer sağlık kuruluşlarına naklini isteyen Güvenç, aksaklıkların çözümü için hastane yönetimine iki günlük süre verdi. İki günün ardından yeniden hastaneye giden Güvenç, durumun düzeldiğini belirlemiş ve hastane ile ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istemişti.

FACEBOOK’TA GRUP

Yaşanan bu gelişmenin ardından kentteki bazı hasta yakınları, baskın yapan ve idarecileri uyaran Manisa Valisi Celalettin Güvenç hakkında sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ’İnsanlık ölmemiş’ adı altında grup kurdu. Bugün itibariyle 624 üyesi olan grup aktif olarak sosyal paylaşımlarına devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!