Vali'nin dönüşü

Güncelleme Tarihi:

Valinin dönüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

4 kişinin öldüğü TİKKO'nun bombalı saldırısı sırasında ağır yaralanan Çankırı Valisi Ayhan Çevik, kente döndü. 1000 araçlık bir konvoyla karşılanan Vali Çevik için, ‘‘Çankırı sizinle gurur duyuyor’’ sloganları atıldı.

ÇANKIRI'da 5 Mart tarihinde teröristlerce düzenlenen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda ağır yaralı kurtulan Çankırı Valisi Ayhan Çevik, dün kente gelişinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Çankırı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde düzenlenen törende Vali Ayhan Çevik için 2 kurban kesildi. Ankara'daki Çankırılıların 83 araçlık konvoyla takip ettiği Vali Çevik, kentte yaklaşık 1000 araçlık konvoyla karşıladı. Ciple gelen Çevik araçtan inerken vatandaşların, ‘‘Çankırı sizinle gurur duyuyor’’ sloganları karşısında duygulandı ve gözleri doldu. Kalabalığı selamlayan Vali Çevik, Bölge Trafik Müdürlüğü binasına girerek bir basın toplantısı düzenledi. Vali Vekili Edip Eren açılış konuşmasında, ‘‘Çok kötü bir olay sonrası sağlığı tehlikede, umutsuz olarak gönderdiğimiz sayın Valimizi bugün aramızda bizler kadar sağlam, bizler kadar sevinçli görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz’’ dedi. Vali Ayhan Çevik de saldırı sonrasında 57 gün süren hasretin sona erdiğini belirterek, şunları söyledi: ‘‘Bana ve şahsımda devletime karşı Çankırılı'ların gösterdiği sevgi, beni çok sevindirmiştir. Bu sevgi ve saygınızın, bu saldırıyı düzenleyen örgüte verilmiş en güzel cevap olduğuna inanıyorum. Çankırı halkının bugünkü gösterisi, devletine bağlılığın en güzel örneğidir.’’

ACIYI SİZ ÇEKTİNİZ

Çevik ayrıca daha önce görev yaptığı Tokat ve Gümüşhanelilerle hemşehrileri olan Tekirdağlılara da teşekkür etti. Çevik, ‘‘Çok fazla bir şey hatırlamıyorum. Acıyı büyük ölçüde sizler çektiniz. Ailem, akrabalarım, dostlarım çekti. İnşallah bu sağlıklı dönüşüm sizlerin çektiği acının karşılığı olacaktır. Çankırı'ya bundan sonra daha fazla hizmet için çalışacağız’’ diye konuştu. Vali Çevik 3 ay raporlu olduğunu, ancak bu raporun tamamını kullanmak istemediğini, kendisini iyi hissettiği zaman görevinin başında olacağını söyledi. Basın toplantısının ardından dışarıda bekleyen binlerce Çankırılı'ya hitabeden Vali Çevik, herkese teşekkür etti. Burada öğretmen Selma Ericekli'nin bombalı saldırıyı anlatan şiirini dinleyen Vali Çevik ve beraberindekiler, büyük bir konvoyla şehir merkezine girdiler. Kente girişte de esnaf ve vatandaşlar Vali Çevik'i alkışlarla karşıladı.

Coşkuyla karşılandı

Vali Ayhan Çevik, kent merkezine 10 kilometre mesafedeki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde, yaklaşık 5 bin kişi tarafından çoşkuyla karşılandı. Karşılama sırasında Çankırı Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Hacer Yanlar, vakfın en büyük destekçisi olan Vali Ayhan Çevik'e, özürlü çocuklar adına, çiçek vererek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saldırı sırasında valinin makam otomobilini kullanan Muammer Altınsoy da, Ayhan Çevik'i karşılamaya gelenler arasındaydı. Patlama sırasında yaralanan ve 3 ay raporlu olan Altınsoy, Çevik'e ‘‘hoşgeldiniz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!