Valilikten terör kurbanı İngiliz’e tazminata itiraz

Güncelleme Tarihi:

Valilikten terör kurbanı İngiliz’e tazminata itiraz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2009 17:46

AYDIN Valiliği, Kuşadası’nda 16 Temmuz 2005’teki 3 Türk ile 2 yabancı uyruklunun öldüğü bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerine ödenmesi kararlaştırılan tazminat tutarlarına itiraz etti. Valilik, Danıştay’a yürütmenin durdurulması talebiyle başvurdu.

Kuşadası’ndaki patlamada ölen ve yaralanan İngiliz vatandaşlarına ödenmesi kararlaştırılan tazminatlar Aydın Valiliği’ni harekete geçirdi. Valilik, açılan tazminat davası sonucu, Aydın 1'inci İdare Mahkemesi’nin, ölen İngilizlerin ailesine, destekten yoksun kalmaktan 50 bin 880'er lira tazminatın yasal faiziyle ödenmesini kararlaştırması ve yaralanan turistlere, iş gücü kayıpları, muhtemel ömürleri ve ülkelerindeki gelirleri gözönüne alınarak, 219 bin ile 704 bin lira arasında değişen tutarlarda para ödenmesi kararına itiraz etti. 23 Ekim tarihinde Danıştay’a başvuran Aydın Valiliği, “Usül ve kanuna aykırı olduğu ve eksik incelemeye dayandığı” gerekçesiyle mahkeme kararının bozulması ve yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

2005 yılının temmuz ayında, Kuşadası- Kadınlar Denizi Plajı hattında çalışan bir minibüse bırakılan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 2’si yabancı uyruklu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!