Valilikten de denetim emri

Güncelleme Tarihi:

Valilikten de denetim emri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL'da kaynak işletmeciği yapan firmaların sahip ve temsilcileriyle geçtiğimiz hafta biraraya gelen İstanbul Valisi Erol Çakır, ruhsatsız ve izinli olmayan suların il sınırlarına sokulması, dağıtılması ve satışından, resmi kurumların yanısıra ruhsatlı kaynak suyu işletmeciliği yapan firmaların da sorumlu olduğunu söyledi. Çakır, bu suların il sınırları içine ‘kesinlikle’ sokulmayacağını ve satışının yapılmayacağını belirtti.

Vali Çakır, suların kontrol ve denetiminden sadece sağlık il müdürlüğünün değil, kaymakamlıklar, belediyeler, emniyet ve jandarma ile ruhsatlı kaynak suyu işletmeciliği yapan firma temsilcilerinin de sorumlu olduğunu hatırlattı.

Suç duyurusu yapılacak

Toplantıda alınan diğer kararlar şunlar:

İzinsiz kuyu açan, dolum yapan ve piyasaya süren firmalar takip edilecek, kaçak kuyular sağlık il müdürlüğü elemanlarının nezaretinde derhal kapatılacak. Sorumlu işletmeciler hakkında cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak.

Ruhsatlı işletmelere ait kuyuların ve tesislerin kontrol ve denetiminde, çevre il müdürlüğü elemanları da bulundurularak kuyuların çevresel değerlendirilmesi mutlaka yapılacak.

Ambalajlanmış kaynak ve içme sularının denetiminde ambalajların mutlaka yönetmelik hükümlerine uygunluğu aranacak. Etiket bilgilerinin eksiksiz olması sağlanacak.

Firmaların başkalarına ait ambalajları kullanmalarına izin verilmeyecek.

Kaynak Suları İşletmeleri, yönetmelikte öngörülen sürelerde mutlaka denetlenecek. Yönetmeliğin 26'ıncı maddesinde öngörülen öz denetim’ görevinin firma sorumlularınca yerine getirilmesi sağlanacak.

Konunun önemi gözönünde bulundurularak, kaymakamlıklar ve sağlık müdürlüğünce, kaçak ve kurallara aykırı su üretim, dolum, dağıtım ve satışı ile etkin mücadelede belediyelerin aktif olarak yer alması sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!