Valiliğin 1,4 milyon YTL'lik dedektif çalışması

Güncelleme Tarihi:

Valiliğin 1,4 milyon YTLlik dedektif çalışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 10:31

Palandöken Dağı'ndaki gondol lift tesisinin yapımında, sözleşmeye aykırı davranan Avusturya firması aleyhine açtığı tazminat davasında 1,4 milyon YTL kazanan Erzurum Valiliği Özel İdaresi, adeta detektif gibi çalışarak paranın tahsilini sağladı.

Haberin Devamı

Erzurum Valiliğinden alınan bilgiye göre, 1995 yılında Palandöken Dağı'ndaki gondol lift tesisinin yapımını üstlenen Girak Garaventa adlı Avusturya firması, inşaatın çeşitli aşamalarında birtakım eksiklikler yaparak sözleşmeye aykırı davrandı.

Bunun üzerine harekete geçen Erzurum Valiliği İl Özel İdaresi, söz konusu firma aleyhine, Erzurum 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. Davanın Erzurum İl Özel İdaresi lehine sonuçlanması ve kararın Yargıtay tarafından da onaylanmasının ardından, ilgili firmadan alacağın tahsili amacıyla çeşitli kurumlara haciz müzekkeresi yazıldı. Ancak şirketin Türkiye'de herhangi bir alacağının bulunmaması nedeniyle alacak tahsil edilemedi.

ISRARLI TAKİP...

Erzurum Valiliği yetkilileri yaptıkları araştırmada, Girak Garaventa firmasının, İsviçre şirketi Doppelmayr tarafından satın alındığını belirleyerek, şirketle irtibata geçtiler ve durumu ilgililere ilettiler.

Haberin Devamı

Ayrıca, söz konusu şirketin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Taksim-Kapataş feniküler hattını da yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine İcra Müdürlüğü vasıtasıyla firmanın alacakları üzerine haciz kondu.

Ardından Doppelmayr şirketi sorumlularıyla Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve diğer yetkililer, 12 Aralık 2006 tarihinde İstanbul'da alacağın tahsili amacıyla görüşmek üzere bir araya geldi.

Doppelmayr Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Michael Doppelmayr'ın da katıldığı toplantıda, Erzurum İl Özel İdaresi'nin alacağı olan 1 Milyon 419 bin YTL'lik paranın ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Şirket parayı dün akşama doğru Erzurum Valiliği'nin Vakıflar Bankası Erzurum Merkez Şubesi'ndeki hesabına yatırdı.

PARA YATIRIMLARDA KULLANILACAK

Vali Celalettin Güvenç, ısrarlı takipleri sonucunda Erzurum Valiliği Özel İdaresi'ne 1.4 Milyon YTL gibi ciddi bir parayı kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Para Özel İdare yatırımlarında kullanılacak” dedi.

Kendilerine destek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rafet Bozdoğan'a ilgisinden dolayı teşekkür eden Güvenç, devletin alacağını tahsil etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Bu arada, 1998 yılında yapımı tamamlanan Palandöken Dağı'ndaki gondol lift tesisi, tamamen bilgisayar sistemi ile yönlendiriliyor. Saatteki hızı 18 kilometre olan tesisin, toplam hat uzunluğu 3 bin 200 metre. 140 kabin bulunan gondol lift, saatte bin 500 kişi taşıma kapasitesine sahip.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!