Vali suç işliyor

Güncelleme Tarihi:

Vali suç işliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2013 00:00

Piyano çalanlar, şarkı türkü söyleyenler kimi rahatsız etti? Sayın Vali’nin yaptığı açıklama valinin değil hükümetin açıklamasıdır. Sayın Vali açıkça suç işlemiştir. Anayasal hak kişilerin elinden alınamaz. Valinin izniyle park açılmaz, valinin izniyle park kapatılmaz.

Haberin Devamı

THE Marmara Oteli’nde dün partililerle kahvaltı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 12.50’de Gezi Parkı’nı dolaştı. Parkın girişinde nöbet tutan polislerle tokalaşan ve hatır soran Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kadar güzel bir yere yasak getirmişsiniz. Devletin izniyle gezilecek. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz?” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu park çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Park açılmalı insanlar gelmeli. Özgürce gezebilmeli. Daha önce de gelmiştim. Çay içmiştim buradaki kafede. Bu bölgede buradan başka yeşil alan yok. Bu park insanlar için. Parkı gezince İstanbul halkının verdiği tepkinin ne kadar yerinde olduğunu görüyorsunuz. Bu mekanın korunması lazım. Parktaki çalışmalar gayet güzel olmuş. Bunu yapanlara teşekkür ederiz. Park insanlara yasaklanamaz. Parkı insanlara yasaklayan bir yönetime siz demokratik diyebilir misiniz? Ancak diktatörler, tiranlar yapabilir bunu.

Haberin Devamı

SORUMLUSU HÜKÜMET

Esnafa zararı veren kim? Polis... Ona talimatı veren kim? Hükümet. Neden Gezi Parkı’na çıkılmayacak? Ne olur Gezi Parkı’na çıkılsa. Bir kadına satırla saldırılıp, tekme atılıyor. Bu ülkenin başbakanı bu kadına yapılan hakaret karşısında sessiz kalırsa olmaz. İnsanlara ayrım yapar. Böyle bir çifte standart olmaz. O polislere o cesareti kim verdi? O insanların gözaltına alındığı da söyleniyor. Ben buna da inanmıyorum. ‘Siz buradan gidin’ deniyor. Onlar da ellerini kollarını sallayarak oradan gidiyor.

ANAYASAYA BAKSINLAR

Piyano çalanlar, şarkı türkü söyleyenler kimi rahatsız etti? Sayın Vali’nin yaptığı açıklama valinin değil hükümetin açıklamasıdır. Sayın Vali açıkça suç işlemiştir. Anayasal hak kişilerin elinden alınamaz. Açıp anayasaya baksınlar. Toplantı ve yürüyüşün herkes için hak olduğunu görürler. Benim konuşma hakkımı elimden alabilirler mi? Hayır. Silahla mı yapıyorum bunu? Hayır. Valinin izniyle park açılmaz, valinin izniyle park kapatılmaz. Hangi çağda yaşıyoruz? Hükümetin insanların özgürlük alanlarını genişletecek düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmesi gerekiyor. Gezi Parkı’ndaki yeşil alanın genişletildiği söyleniyor. Alanlar genişletildi ama
halka kapatıldı.

Gezi mesajı

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve parti yöneticileriyle birlikte Gezi Parkı’nı gezdi. Görevlilerle tokalaşan Kılıçdaroğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılıçdar-oğlu, İstanbul’da Ekşi Sözlük yazarlarıyla da kahvaltıda bir araya geldi. Yazarların CHP ve gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük’ün Kurucusu Sedat Kapanoğlu adına düzenlenmiş bir sertifika ile bir gaz maskesini de gruba hediye etti. The Marmara Oteli’ndeki toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!