Vali Mutlu'dan çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Vali Mutludan çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 02:19

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merak edilen sorulara çarpıcı cevaplar verdi.

Haberin Devamı

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu Keyfi programına konuk olan Vali Mutlu Twitter’dan, Gezi parkı olaylarına, 1 Mayıs tartışmalarından siyasete girip girmeyeceğine kadar önemli açıklamalar yaptı.

TWITTER’I NASIL KULLANIYOR

Twitter’da tüm mesajlarını kendisinin yazığını söyleyen Vali Mutlu kendisine hakaret edenlere dava açmadığını ama yazılanları görünce üzüldüğünü ifade etti.

Atılan tweetleri okuduğunu ancak sinirlenmediğini söyleyen Mutlu, “İnsan benim için çok değerli. Bana kızabilir ama kızmak başka. İnsan saygılı olmalı. Bunu önemsiyorum. Çok kızdığım bir insana dahi saygısızlık yapmayı düşünemem” dedi.

Kendisine kötü sözler söyleyen twitter kullanıcılarına da bazen cevap yazdığını söyleyen Mutlu “Neticede insanız, insansınız, insan olarak bu kadar bunları yazdığınız için üzülüyorum” yazdıktan sonra kendisinden özür dilendiğini de sözlerine ekledi.
Hüseyin Avni Mutlu CNN Türk’e çıkacağını duyurduktan sonra bir twitter kullanıcısının kendisine “Pudranı almayı unutma” cevabı yazdığını ve bu tweeti çok beğendiğini söyledi.

‘OPERASYON YOK’ TWEETİ

Gezi olayları sırasında operasyon yok tweeti atmasından sonra polis müdahalesinin başlaması ile ilgili eleştirileri cevaplayan Mutlu, “Söylediğimiz anda ne söylediysek o doğrudur” dedi.

Vali Mutlu basın açıklaması ve gösteriler için Gezi Parkı’nın uygun olmadığını belirtti.

Haberin Devamı



GEZİ OLAYLARINDA PİŞMANLIK DUYUYOR MU?

Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı olayları ile ilgili şunları söyledi:
Gezi Parkı sürecinde toplum olarak üzüntüler yaşadık. İnsanlarımızdan yaralananalar oldu. Yaralanan bir çocuğu Berkin Elvan’ı kısa bir süre önce kaybettik. Farklı şehirlerimizde hayatını kaybeden insanlarımız oldu. Bunlar hiçbirimizin istemediği hadiselerdir. Bunlardan hepimizin özeleştiri noktasında istifade etmesi toplumsal hafızanın güçlü tutulması bakımından önem arz ediyor.

“SÜRECİ İYİ YÖNETEMEDİK”

Olayların başlangıcına gidip tahlil yapmakta fayda var. 15 ağacın yer değiştirmesi yapılırken bunu yanlış anlaşılması sonrası oluşturulan algı ve bunu arkasına toplanmış olan çevreci grupların samimi toplanmalarının maalesef tarafımızdan çok da iyi yönetilememiş olması nedeniyle belki bu noktaya gelmeyebilirdi.

Hadisenin süratle enforme edilerek izah edilmesi yararlı olabilirdi. Samimi grupların üzerine farklı yaklaşılması da olayları biraz tetikleri, işte çadırların yakılması gibi olaylar… Bütün bunlar ciddi bir tepkiye dönüştü. Gezi Parkı’nı ilk bir iki günü ve sonrası olarak ayırarak tahlil etmek gerekir. Bu bir tecrübedir. Gezi olaylarının bu noktaya gelebileceğini öngöremedik. Diyalog süreçlerini bundan sonraki bütün hadiselerde çok canlı çok dinamik yürütmek gerektiğinin farkındayız.”

Hakan Çelik’in polisin gösterilere müdahaleleri ile ilgili sorusunu cevaplayan Mutlu, “Biber gazı kullanmayı sevmiyoruz, kullanmak zorunda kalıyoruz” dedi.

1 MAYIS’TA NE OLACAK

Yaklaşan 1 Mayıs öncesinde Taksim’le ilgili tartışmalara da değinen Hüseyin Avni mutlu 1 Mayıs itibarıyla poliste izinlerin kaldırıldığını açıkladı.

Çatışma amacıyla gelecek grupların olacağını söyleyen Mutlu Taksim Meydanı’na girişlere izin verilmeyeceğini tekrarladı.

SİYASETE GİRECEK Mİ?

Vali Mutlu son olarak, “Bir gün siyaset de düşünürüm der misiniz?” soruna net cevap vererek, “Yok… Hayır hiç düşünmüyorum. Zaman onu sözümüzün doğruluğu itibarıyla gösterir. Bir insan kendini bağlamalıdır bu kadar net. Ben bağlarım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!