Vali Mutlu: "Vatandaşa hizmetten rahatsız oluyorlar"

Güncelleme Tarihi:

Vali Mutlu: Vatandaşa hizmetten rahatsız oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 17:28

DİYARBAKIR'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yoksul vatandaşlara evlerin onarımı için yapılan yardımların kaçak yapılaşmaya yolaçtığını iddia eden DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan yanıt geldi.

Mutlu, iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Bu haberleri üretenler vatandaşa yapılan hizmetlerden rahatsız olan kesimlerdir. Vatandaşın devlete dua etmesinden rahatsız olan kişilerdir” dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Mutlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ‘Bu güzel ev benim evim’ projesinin kaçak yapılaşmaya yol açtığı şeklinhdeki DTP'li Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin iddialarına cevap verdi. Hiçbir vatandaşın evini yeniden yapmadıkalrını belirten Mutlu, Bayındırlık çalışanlarının tespit ettiği evlerin eksikliklerini tamamladıklarını ve sadece onarımlarının yapıldığını söyledi. Şimdiye kadar 1672 evin tespit edildiğini ve bunlardan 850'isinin onarımın yapıldığını ifade eden Mutlu, “Hasar tespitini biz, onarımını ise müteahit yapıyor. Ayrıca bu onarım içerisinde 300'den fazla insan burada çalışıyor. Burda ayrı bir istihdam demektir. 1672 konutun onarılması için destek verdik. Bunlardan 850'si bitmiş, diğerleri ise onarıma halen devam ediyor. Belediyenin kaçak yapılara davetiye çıkarılıyor, vatandaşa kaçak yapıya yönlendiriyor, diye söylemleri oldu. Ama hiç bir zaman onarımı yapılan evler, yeni evler değildir. Bir tane göstersinler. Tamamı onarımdır” dedi.

O EVİN FERTLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMADAN FAYDALANMIYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin ‘kaçak yapıya yol açılıyor’ başlığıyla görüntülü olarak basına servis yaptığı haberde yeralan bir aileye ilişkin de açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, bu aile ile kesinlikle hiçbir alakalarının bulunmadığını söyledi. Vali Mutlu, “Kesinlikle biz kimseye malzeme vermiyoruz, o kumlar ve malzemeler müteahit firma tarafından onarım yapılacak evlerin önüne bırakılan malzemelerdir. Siteye attıkları görüntülerde çıkan aile ve ev bizim yardım ettiğimiz aile değildir. O ev bizim onarımını yaptığımız evler arasında kesinlikle yoktur. Hatta o aile mütahitten kum için yardım istemiş ama, onarım listesinde olmadığı için o aileye hiçbir şekilde bişey verilmemiştir. Belediyemizin böyle bir yayın yapmasındaki espri nedir halen anlamış değilim. Web sitesine resim atıyor. Kaçak yapı diye. Ama bizim listemizde olmayan bir ev” dedi.

Kentin bir çok noktasında kaçak yapıların bulunduğunu söyleyen Vali Mutlu, şunları söyledi:
“Bu şehirde, yüzlerce kaçak yapı var. Bu evde onlardan biri. Vatandaşa hizmet edilmesinde, vatandaşın damını, kapısını, penceresini, yaptığımız için rahatsızlık çekenlerdir, bu haberi üretenler. Biz ve vatandaşlar, yapılan işlerden memnunuz. Vatandaşlarımız devlete dua ediyor. Ama rahatsız olan zihniyet o vatandaşa verdiğimiz kumu alıp götürüyor. Kaçak yapıların listesi var bende. Bu şehir hukuk şehridir. Kim hukukun dışına çıkarsa, bunun hesabını verir. Fakir vatandaşa yapılan hizmetten ancak mutluluk duyulur. Böyle davranmakla fakir vatandaşın evini onarmak bizi rahatsız ediyor’ demek istiyorlar galiba..Ama bizim ses vereceğimiz kesim halktır. Biz halka önem veririz. Biz halkı dinleriz, başkalarını değil. Eğer çıkıp bu 1672 ev tapusu yoktur, kaçaktır’ derlerse o zaman Diyarbakır’da onbinlerce evin kaçak olduğunu söylemek anlamındadır. İncelemeler sürüyor. Bu tür iddialar hakkında incelemeler bittikten sonra gerekeni yapacağız. 1672 evden bir tanesi ile ilgili kaçak onarım yapılıyor diye tutanak varmıdır, diye soruyorum. Belediyeye gidin siz de sorun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!