Vali, müdüre ‘eroinci’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Vali, müdüre ‘eroinci’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Giresun Valisi Ali Haydar Öner, merkeze alınan Emniyet Müdürü Ahmet Demirci'nin 4 yıl önce eroin ve silah yakalattığını iddia etti. Öner, Demirci hakkında işlem yapılmadığını ancak şoförünün bu olaydan ceza aldığını söyledi.

GİRESUN Valisi Ali Haydar Öner, kentte yapılan fuhuş operasyonları sırasında, hakkında soruşturma açılan ve bir ay önce merkeze alınan Emniyet Müdürü Ahmet Demirci hakkında zehir zemberek iddialarda bulundu.

Vali Öner, 4 yıl önce Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı görevinde bulunduğu sırada Ahmet Demirci'nin makam otomobilinde 7 kilo 700 gram eroin yakalandığını, şoförü Burhanettin Karaoğlu'nun evinde de silah bulunduğunu ileri sürdü. Şoför Karaoğlu'nun 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken, o zaman Ahmet Demirci'nin hakkında işlem yapılmadan Giresun'a Emniyet Müdürü olarak atandığını kaydeden Vali Öner, Ahmet Demirci'nin bir ay önce Giresun'dan merkeze alınmasında bu olayın da rol oynadığını söyledi.

EROİN VE SİLAH YAKALATTI

Vali Öner, kanlı bıçaklı olduğu Emniyet Müdürü Ahmet Demirci'nin Terörle Mücadele Daire Başkanlığı yaptığı dönemde uyuşturucu olayını da şöyle anlattı:

‘‘Diyarbakır polisi, Ankara Demetevler'de Demirci'nin makam otomobilinde arama yapıyor ve Tempra marka aracın bagajındaki ve kapılarındaki zulalarda 7 kilo 700 gram eroin ele geçiriliyor. Makam şoförü Burhanettin Karaoğlu'nun evinde yapılan aramada ise aralarında suikast silahlarının da bulunduğu çok sayıda silah ele geçiriliyor. Bunların araştırılması gerekir. Terörlü Mücadele Daire Başkanı'nın makam otomobilini Diyarbakır polisinin Ankara'da nasıl aradığını da merak ediyorum.’’

KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR

Vali Ali Haydar Öner, Ahmet Demirci'nin Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze alınma gerekçelerinin başında bu eroin olayının geldiğini de iddia etti. Vali Öner, ‘‘Nedense bu olay benim dönemimde ortaya çıkıyor. TEM Daire Başkanı iken makam otomobilinde eroin yakalatan bir kişiyi birinci sınıf Emniyet Müdürü olarak kimler atadı hayret ediyorum. Vali olarak ben de şaşırıyorum. Bunların araştırılması gerekir. Ben hiç kimseye kişisel husumet beslemiyorum, hiçbir konuya da kişisel yaklaşmıyorum. Sadece görevini ihmal edenlere fırsat tanımıyorum. Konuşacak, söyleyecek çok şey var, ama ben kendimi frenliyorum. Sadece onurumu korumak için gereken kadar konuşuyorum’’ dedi.

Valiye de soruşturma

Emniyet Müdürü Ahmet Demirci'nin şikáyeti üzerine Vali Ali Haydar Öner hakkında da İçişleri Bakanlığı müfettişlerince soruşturma başlatıldı. Giresun'a gelen iki mülkiye müfettişinin hakkında titizlikle soruşturma yaptığına ilişkin Vali Öner, ‘‘Önemli bir soruşturma değil. Hakkımda halka hakaret ettiğim ve polisle iyi geçinmediğim yolunda şikáyet var. Ancak tamamen iftiradır. Yaptıklarımız cesaret isteyen işlerdir. Dürüst ve namuslu insanların yaptıkları tüm işlerden dolayı eleştirilmeleri, karalanmaları doğaldır. Şimdi de birileri bunu yapmaya çalışıyor’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!