Vali katılmadı yardımcısına protesto

Güncelleme Tarihi:

Vali katılmadı yardımcısına protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 02:12

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yerine Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can katıldı. Can, kürsüye yöneldiği sırada, dinleyicilerden protesto sesleri yükseldi. Alkışlı protestoya “yuh” sesleri karıştı. Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu ayağa kalkarak tepkileri dindirdi. Vali Toprak’ın açılışta bulunmayışına tepkiler de geç kalmadı.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Herhalde bir AKP’liyle ya da bakanla seçim çalışmasındadır” yorumunda bulundu. CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu ise “Vali Bey İzmirlilere yaptıkları ve özellikle son yayınladığı genelge sonrası tepki geleceğini biliyordu sanırım” dedi.

Vali Toprak ise tepkiyle ilgili, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya eşlik ettiğini belirterek, "Sayın Milli Eğitim Bakanı ilimizde ve kendisine refakat ediyorum. Çok önemli açılışlar var. Bir taraftan bu okullarımız, diğer taraftan da Fuar İzmir ilimize hayırlı uğurlu olsun. Ama şu konuda bir gelişme sağlayamadık, aynı anda iki tarafta bulunmayı sağlayan bir teknoloji henüz oluşturulmadı" dedi.



BAKMADAN GEÇME!