Vali Güler: Saldırı dinci terör olabilir

Güncelleme Tarihi:

Vali Güler: Saldırı dinci terör olabilir
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2004 15:44

İstanbul Valisi Muammer Güler, Kartal'daki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği Yakacık Şubesi'ne yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimliğine ilişkin hiçbir bilginin olmadığını belirterek, ''Şu andaki görüntü, dinci terör örgütü görüntüsü veriyor'' dedi.

Haberin Devamı

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, dün gece 22.15 sıralarında Kartal Yakacık Caddesi Koruyolu Sokak'ta bulunan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği Yakacık Şubesi'nde bir intihar eylemi meydana geldiğini anımsattı.

Bu olay sonucu 2 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini belirten Vali Güler, ölenlerden birinin ''canlı bomba, intihar eylemini gerçekleÅŸtiren terörist'' olduÄŸunu bildiklerini kaydetti. Â
Diğer teröristin de yaralı olduğunu vurgulayan Vali Güler, bu kişinin ameliyattan çıktığını, yoğun bakım servisine alındığını, ancak durumunun çok kritik olduğunun söylendiğini ifade etti.

Vali Güler, olayda ölen diÄŸer kiÅŸinin de Hüseyin Kurugöl adlı garson olduÄŸunu bildirdi. Güler, teröristlerin, üzerlerinde sarılı bombalarla ve 2 adet tabancayla içeride öncelikle ateÅŸ edip daha sonra da bombayı patlatarak eylemi gerçekleÅŸtirdiklerini söyledi.   Â
Basında bazı haberlerin yer aldığını gördüklerini dile getiren Vali Güler, ''Teröristlerin kimliğine ilişkin hiçbir bilgi yok. Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz, Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer güvenlik birimleriyle, ilgili kuruluşlarla koordine halinde her türlü ihtimali değerlendiriyor. En kısa zamanda bu olayın bütün yönlerinin aydınlatılacağını ifade etmek isterim'' dedi.

Haberin Devamı

Eylemi 30 yaşlarında 2 teröristin gerçekleştirdiğini vurgulayan Güler, hastaneye sevk edilen teröristin ismiyle ilgili değişik beyanlarda bulunduğunu ve bunların değerlendirildiğini belirtti.    Güler, ''Olayın üzerindeyiz. Üzücü bir olaydır. Gelişmelerden size ayrıca bilgi vereceğiz'' diye konuştu.

 SORULARI CEVAPLANDIRDI

Güler, ''olayda El-Kaide terör örgütünün bir bağlantısı olup olmadığı''nın sorulması üzerine, adli soruşturmanın İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüleceğini kaydetti.

'DGM savcısı, hastanede bulunan saldırganın Afganistan uyruklu olduğu şeklinde bir açıklama yaptı. Bununla ilgili bir açıklama yapacak mısınız?'' demesi üzerine Güler, DGM savcısının böyle bir beyanının kendisine intikal etmediğini, adli soruşturma yetkisinin savcıda olduğunu, ancak şu an eldeki bilgilerle bu yönde bir teyit olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

 Vali Güler, basın mensuplarına hitaben de, ''Size ulaşan bilgiler ham bilgilerdir. Benim burada bunu telaffuz etmem mümkün değil. Ben teyit edilmeyen, doğrulanmayan hiçbir bilgiyi burada deklare edemem. Ama sizin dediğiniz bilgilerin birçoğu, buna benzer birçok bilgi bizde şu anda var. O bilgiler değerlendiriliyor. Ben teyit edilmeyen bir bilgiyi basın huzurunda kamuoyuna ifade edemem'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!