Vakıfbank'tan İTO üyelerine düşük faizli kredi

Güncelleme Tarihi:

Vakıfbanktan İTO üyelerine düşük faizli kredi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 16:03

Vakıfbank, İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyelerine düşük faizli kredi desteği veriyor. İTO ve Vakıfbank arasında yapılan protokol ile İTO üyelerine, 15 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sağlandı.

Haberin Devamı

Vakıfbank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini, düşük faiz, uygun vade, kolay ödeme koşulları ve kullanım kolaylığı ile reel sektörün hizmeti sunmaya devam ettiği bildirildi. İstanbul Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında protokol imzalandığı anımsatılarak, “Vakıfbank, tüm yurt çapında başlattığı Reel sektöre yönelik destek paketi uygulamaları kapsamında 2007 yılında protokol imzaladığı oda sayısını 102’ye çıkardı” denildi.

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, Vakıfbank’ın kurulduğu günden bu yana reel sektörün iyi ve kötü gününde hep yanında olmayı sürdürdüğünü belirterek, bu alandaki başarılı uygulamalarına bugün bir yenisini daha eklediğini vurguladı. Karaman, son 5 yılını her alanda tam bir atılım yılına dönüştüren Vakıfbank’ın 2007 yılında da hız kesmeyerek, gerçek bankacılık uygulamalarına her zamanki dinamizmi ve kararlı duruşuyla devam ettiğinin altını çizdi.

2003 yılından itibaren ülke ekonomisinde sağlanan istikrara paralel olarak bankacılık sektörünün de asli işlevine geri dönerek reel sektöre daha fazla kaynak aktarmaya başladığını kaydeden Karaman, “Bu anlamda desteğini hiçbir zaman çekmemiş olan Bankamız, her zaman sanayicinin, tüccarın yanında olmuş, imkan ve koşulları elverdiği sürece kaynaklarını bu kesimin kullanımına sunmaktan çekinmemiştir. Bu yaklaşımının neticesinde tüm yurt çapında reel sektörden bankamıza yönelik olumlu mesajlar alındı” dedi.

Protokol ile oda üyelerine 15 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi sunulduğunu açıklayan Karaman, “İTO üyeleri, Vakıfbank’tan İşletme İhtiyaç kredilerini yüzde 1,75’ten başlayan faiz oranıyla 1 milyon YTL’ye kadar kullanılabilecekler. Ayrıca, pakette yer alan Eximbank veya Banka kaynağından oluşan döviz ve YTL ihracat kredileri gibi seçeneklerden de faydalanabilecekler” diye konuştu.

Karaman, Vakıfbank Kredi Paketi’nin ayrıca, yatırımcılara, Vakıfbank New York ve Vakıfbank International AG Viyana Yatırım Kredisi kullanma imkanı da sağlandığına dikkat çekerek, pakette oda üyelerinin nakdi ve gayrinakdi kredilerden uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer aldığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!