Son dakika... Bilgileri gizlemiş, Corona Virüs vaka sayısı artmıştı! Muhtarla ilgili yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Bilgileri gizlemiş, Corona Virüs vaka sayısı artmıştı Muhtarla ilgili yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2020 09:41

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi'nde Corona Virüs vakalarını gizlediği için görevden alınan muhtar Mikail Duman hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı "Görevini kötüye kullandığı ve gerçeğe aykırı bilgi verdiği" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Başkale ilçesine bağlı 90 hane ve 900 nüfuslu Örmetaş Mahallesi, İstanbul'dan gelen bir kişide Corona Virüs görülmesi üzerine 7 Nisan günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Karantina süreci devam ederken, sağlık ekipleri mahallede geniş çaplı tarama başlattı. Ancak mahalleye İstanbul'dan gelen başka vatandaşların da olduğu, bu vatandaşlarla ilgili muhtar Mikail Duman'ın karantinanın kaldırılması için yetkililere bilgi vermediği belirlendi. Bu bilgi üzerine harekete geçildi. Yapılan çalışmalar ile İstanbul'dan gelenler, sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerince tespit edildi. Yapılan testler sonucunda daha önce 22 olan Corona Virüs vaka sayısı yapılan son çalışmalarla da 44'e yükseldi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı mahalleyi özel çalışma alanı olarak belirledi.

Haberin Devamı

Başkale Kaymakamlığı tarafından 3 gün önce görevden alınan muhtar Mikail Duman hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlattı. Muhtar Duman hakkında "Görevi kötüye kullanıp gerçeğe aykırı bilgi vererek, 44 kişinin pandemiye yakalanmasına neden olduğu" gerekçesi ile soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

VAKA SAYISI 46'YA YÜKSELDİ

Başkale İlçesinin Örmetaş Mahallesi’nde sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 2 kişinin daha Corona Virüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Böylece, mahallede Corona Virüs vaka sayısı 46 yükseldi.

Bu arada, Örmetaş Mahallesi'nin 9 hane 75 nüfuslu Poyrazalan mezrası da salgının yayılmaması için karantinaya alındı. Mezrada şu ana kadar herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!