Vajinasız bir dava

Güncelleme Tarihi:

Vajinasız bir dava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2013 01:02

Ankara’da vajinası olmayan kadın, kocasının sürekli aşağıladığını söyleyerek boşanmak istedi. Adam da karısının hastalığını gerdek gecesi öğrendiğini iddia etti. Son sürpriz de, çiftin evliliklerine bir şans daha tanıması...

Haberin Devamı

İKİ yıl önce Z.M.A.’yla (30) evlenen Z.A. (33), karısının vajinasının olmamasını sorun yaptı. Karısıyla bir türlü cinsel ilişkiye giremeyen koca Z.A., eşine baskı yapmaya başladı. Kocasının sözlü şiddet ve baskılarına dayanamayan kadın Ankara 7’nci Aile Mahkemesi’ne geçtiğimiz aylarda bir dilekçe vererek boşanmak istediğini beyan etti.

KADIN: ‘HASTALIĞIMI BİLİYORDU’

Davacı Z.M.A. dilekçesinde kocasının evlenirken doğuştan vajinasının olmadığını bildiğini, hatta birlikte hastanede ameliyat olduğunu ve o günden beri de birliktelik sağladıklarını belirterek “Kocamla bir süre arkadaşlıktan sonra evlendik. Benim rahatsız olduğumu biliyordu. Hatta birlikte hastaneye ve doktora gittik. Ameliyat oldum. Ancak vajinamın olmadığını bahane ederek sürekli beni aşağıladı, hor gördü, artık hakaret ve baskılarına dayanamıyorum. Boşanmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

ADAM: ‘GERDEK GECESİ ÖĞRENDİM’

Karısının hakkında boşanma davası açtığını öğrenen koca Z.A., mahkemeye bir cevap dilekçesi vererek eşinin vajinası olmadığını evlendikten sonra öğrendiğini bu nedenle cinsellik yaşayamadıklarını, evlilik birliğinin temelinden sarsılmasında kabahatin eşinde olduğunu beyan ederek karısından 50 bin lira tazminat istedi. Ancak geçen hafta çiftin boşanma davasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Çift mahkemeye karşılıklı birer dilekçe vererek boşanmaktan vazgeçtiklerini, yeniden aynı çatı altında yaşamayı deneyeceklerini beyan ettiler.

Doğuştan bir hastalık

MÜLLERYAN agenezi veya MRKH (Mayer Rokitansky Kuster Hauser) sendromu olarak bilinen vajina yokluğu, kız çocuklarında görülen bir tür genital gelişim kusuru. Nedeni bilinmiyor. Doğan her 4 bin kız bebekten biri MRKH’li. Bu kişilerin rahimleri yok, vajinasının tamamı ya da bir bölümü gelişmemiş. Sorun genelikle ergenlik çağında regl kanamaları başlamayınca veya evlenince anlaşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!