Vahşet yetimleri

Güncelleme Tarihi:

Vahşet yetimleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:41

Maya 1, ablası Roza 3 yaşında. Kobani’deki IŞİD katliamında ailelerini kaybeden ve Türkiye’ye getirilen onlarca öksüz-yetim çocuktan sadece ikisi. Şimdi gönüllü annelere emanetler. Birçoğunun vücudunda vahşetin izleri var.

Haberin Devamı

İŞiD’in bölgeye sızarak katliam yaptığı ve 152 kişinin hayatını kaybettiği Kobani’de çatışmalar devam ederken IŞİD vahşetinin ayrıntıları da netleşiyor. IŞİD saldırısı sonrası öksüz-yetim kalan onlarca çocuğun Türkiye’ye getirilerek Urfa, Suruç ve Diyarbakır’da tedavi altına alındığı ortaya çıktı.

Maya Esmer ile Roza Esmer, Kobani’nin Berğbotan köyünden. Kobani’ye sızan IŞİD’li bir grup, çarşamba günü sabaha doğru girdikleri köyde genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden 26 kişiyi katletti. Katliamı fark eden Fatma Esmer, kızları Maya ile Roza’yı kucağına alarak evden uzaklaşmaya çalıştı. Çocukları için bedenini siper eden Fatma göğsünden vurularak evin avlusunda hayatını kaybetti. Saldırı sırasında 3 yaşındaki Roza’nin sol eline kurşun isabet edince 2 parmağı koptu. Evde çıkan yangın sonucu 1 yaşındaki Maya’nın da kalçasında yanıklar oluştu.

Haberin Devamı

Vahşet yetimleri


KONUŞMUYOR VE YEMİYORLAR


Esmer kardeşler, katliamdan kurtulan köy halkı tarafından önce Kobani’ye getirildi sonra da Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Maya ile Roza kardeşler, tedavileri bitince Suruç’ta bulunan gönüllü annelere teslim edildi. 5 yaşındaki Yasemin de katliamda yetim kalan çocuklardan. Onlarca çocuğun öksüz-yetim kaldığını söyleyen gönüllü anneler, “Bu çocukların bir kısmı anne ve babalarının ölümüne tanıklık etti. Kimseyle konuşmuyor, yemek yemiyorlar. Çoğu yaralı olan bu çocuklar bize IŞİD vahşetinin boyutlarını gösteriyor” diyor.


SURUÇ HALKI HASTANEYE GiTMiYOR


Bu arada Kobani’den Türkiye’ye tedavi için gelen 160 kişiden 1’i çocuk, 2 kadın olmak üzere 5 kişi tedavi sırasında hayatını kaybetti. 157 kişinin tedavi gördüğü Suruç Devlet Hastanesi’nde bütün personel günlerdir aralıksız çalışıyor. Hastane yonetimi ise IŞİD saldırısı sonrasında Kobanililerin rahat tedavi görmesi için Suruç halkının acil poliklinik dışında hastaneye muayene için gelmediğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!